[bar group="860×106"]

4 detinguts a Bunyola en les protestes contra Bauzà

detenció bunyolaAgents de la Guàrdia Civil van detenir aquest dilluns 4 persones que participaven en una nova protesta contra el president autonòmic José Ramon Bauzà. Entre els detinguts hi ha dos membres de l’esquerra independentista (un militant del SEPC i un d’Endavant OSAN), un tercer seria membre de les JERC.

Alerta Solidària ha explicat que “en cap moment cap de les persones concentrades havia desobeït, resisit, oposat, a res” i ha denunciat que “el dret a la protesta a Mallorca ha quedat del tot trepitjat amb aquesta actuació tan lamentable.”

Endavant, l’Esquerra Independentista de Mallorca i el SEPC han reclamat la llibertat dels detinguts, així coim que es respecti la integritat física i psicològica de les persones detingudes, que van ser traslladades a la Caserna de la Guadia Civil de port d’Inca. Aquest dimarts s’ha fet una concentració als jutjats de Palma per reclamar-ne l’alliberament.

En els darrers mesos s’han multiplicat les esbroncades i xiulades en totes les visites de Bauxà a diferents localitats mallorquines, en protesta tant per la política contra el català com per les retallades socials del seu govern.

Vídeo de la protesta a Bunyola

El dimarts al migdia l’Amadeu, na Roser, en Toni i en Joan han anat sortint en llibertat amb càrrecs, acusats d’atemptat a l’autoritat, a la sortida han explicat que han rebut insults i tractament vexatori per part de la Guàrdia Civil espanyola. Les protestes contra Bauzà, mentrestant, no s’aturen: dimecres a les 19h davant l’Ajuntament de Sóller ja n’hi ha convocada una altra.

+ Galeria d’Imatges i crònica minut a minut de les detencions a Contrainfo.cat

 


[bar group="860×106"]