[bar group="860×106"]

400 treballadors s’uneixen en la lluita per un treball digne durant el Primer de Maig a Mataró

La manifestació convocada per la Coordinadora del 1r de maig del Maresme, espai de trobada de col·lectius sociolaborals i feministes del Maresme, que aplega entre altres la Plataforma d’Afectats per la Crisi, l’Assemblea Groga, A Cavall de Forques, la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública i organitzacions de l’esquerra independentista com el sindicat COS, Endavant OSAN o Arran, va aplegar 400 treballadores.

Una manifestació que no fou una processó com les empreses de concertació UGT o CCOO acostumen a fer durant aquesta data, sinó que va estar farcida d’accions de denúncia contra les agressions que el patriarcat i el capitalisme perpetren, dia rere dia, contra la classe treballadora.

L’Assemblea Groga va denunciar davant la seu dels serveis territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’actual situació que pateix l’educació pública a la comarca, la baixada de ràtios, la ferma oposició a tancament de línies de P3 i l’escandalós finançament públic del qual gaudeixen les escoles concertades. La Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública, davant de l’edifici de la Clínica l’Aliança, actualment propietat de l’empresa Hèstia (esquitxada pels casos de corrupció relacionats amb el famós ‘3%’) va advertir que la lluita per una sanitat pública al Maresme no s’atura i davant dels casos com la intervenció del Consorci Sanitari del Maresme o l’intent d’aquest de traslladar els serveis sociosanitaris del Maresme sempre es trobarà la Coordinadora de cara.

La Plataforma d’Afectats per la Crisi fou l’encarregada de denunciar l’actuació criminal de la banca contra les treballadores amb els nombrosos desnonaments que patim al Maresme cada mes. Davant l’Ajuntament de Mataró, es va fer recrear una tanca de ferro i concertines, simulant les fronteres que la Unió Europea ha aixecat contra les refugiades que fugen de les guerres imperialistes provocades pels mateixos estats de la Unió Europea i denunciant també les fronteres invisibles que troben les migrades dia rere dia al nostre país. Davant la botiga Zara de la Riera de Mataró, es va denunciar com afecta la divisió internacional del treball, tant a la classe treballadora de casa nostra com a la de resta de pobles del món.

A l’antic edifici de la Presó, es va recordar i exigir la llibertat de totes les preses polítiques i com afecten la política penitenciària a la classe treballadora. En una oficina del Banc Santander es va realitzar un petit mural recordant la figura del sindicalista Salvador Seguí ‘el noi del Sucre’. Abans d’arribar a la font del 1r de maig, els grups de dones del Maresme feren una intervenció, amb la pintada d’un símbol feminista al terra de l’avinguda d’Amèrica, recordant l’aliança criminal que ens suposa per a les dones el capitalisme i el patriarcat i fent un repàs des d’una òptica feminista a les diferents accions que s’havien fet durant la manifestació per reivindicar, un cop més, la transversalitat de la lluita feminista.

A la font del 1r de maig, al barri dels Molins, tingueren lloc la lectura del manifest de la Coordinadora del 1r de maig del Maresme i la intervenció de la Montse de la PAICAM, que va narrar els injustos casos que està patint, tant en l’àmbit de la salut com en el judicial. Després dels parlaments fou desconvocada la manifestació i a l’Ateneu Popular La Trama, la Plataforma d’Afectats per la Crisi va organitzar un vermut popular.


[bar group="860×106"]