[bar group="860×106"]

50 hores en vaga de fam per la igualtat de drets

>> El regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú mostra la participació dels immigrants en la iniciativa ciutadana de les consultes per la independència com a exemple d’exercici de participació de tota la ciutadania dels mateixos drets civils i polítics.

Diverses desenes de persones fan 50 hores de vaga de fam aquest cap de setmana i fins demà dilluns al migdia per reivindicar igualtat de drets per a totes les catalanes i catalans, al marge de la seva procedència.

La vaga de fam s’emmarca en un cap de setmana de mobilitzacions a Barcelona per defensar que tota la població ha de tenir el mateix accés a tots als drets. Les activitats s’estan fent entre la plaça Sant Jaume i la plaça Catalunya. Les han muntades diverses comunitats d’immigrants i organitzacions polítiques i sindicals catalanes.

La mobilització respon, d’una banda, a la crida europea de mobilitzacions, que demà dia 1 es traduirà als estats francès i italià en una vaga d’immigrants. A més, també vol ser una resposta als intents de retallar els drets que hi ha hagut en muncipis com Vic, arran de la voluntat de l’Ajuntament de posar traves perquè les persones immigrades es puguessin inscriure al padró.

És per això, que en un comunicat conjunt de diverses organitzacions polítiques de l’esquerra catalana (Endavant, CUP, En Lluita o Revolta Global) i sindicals (CGT, IAC o Cobas) reivindiquen que els ajuntaments catalans garanteixin l’empadronament per a tota la població i els conseqüents drets que això comporta. A més, subratllen que ho han de garantir digui el que digui la llei d’estrangeria, i si cal que la desobeeixin per garantir-ho. Afegeixen que totes les persones que viuen als municipis catalans han de gaudir dels mateixos drets polítics i de la plena ciutadania.

El comunicat conjunt es va presentar en roda de premsa el passat dimecres 24. Entre les persones que hi van participar, el regidor de Vilanova i la Geltrú de la CUP, Quim Arrufat, va subratllar la importància del contingut polític i social del manifest i les mobilitzacions previstes per aquest cap de setmana, en un moment de crisi on els poders polítics i econòmics troben en la immigració l’esglaó més feble i indefensa de la societat, per culpar-lo de tots els mals. Quim Arrufat va alertar del creixent contingut xenòfob dels partits majoritaris i va recordar que l’estratègia europea d’apropiar-se del discurs racista per frenar l’avanç de noves candidatures d’extrema dreta no ha funcionat, ja que l’extrema dreta està àmpliament representada en molts parlaments regionals i estatals europeus. Finalment, va citar la participació dels immigrants en la iniciativa ciutadana de les consultes per la independència, com a exemple d’exercici de participació de tota la ciutadania dels mateixos drets civils i polítics.


[bar group="860×106"]