7 anys després del tancament del diari basc Egunkaria l’Audiència Nacional reobre el judici als cinc directius

Concentració a BCN de suport a egunkariaA l’Audiència ‘Nacional’ es va reprendre el dimarts el juí contra el Egunkaria, diari basc tancat el 20 de febrer de 2003. Els acusats són: Martxelo Otamendi, exdirector del diari euskaldun; Txema  Auzmendi i Joan Mari Torrealdai, membres del consell d’administració del periòdic; Xabier  Oleaga subdirector del diari; i Iñaki Uria exdirector del periòdic clausurat.

Uria i Oleaga declararen el dimarts. Van negar qualsevol vinculació amb ETA i defensaren la seua independència a l’hora de desenvolupar la seua tasca periodística. En cap moment van respondre les preguntes de l’acusació (AVT i Dignidad y Justicia), la fiscalia, que ha demanat l’arxiu de la causa, no va fer cap interpel·lació. Finalment, van estar hores responent a les preguntes de la defensa.

>> A Barcelona es va fer una concentració de suport


Diversos col·lectius catalans realitzaren el mateix 15 de desembre una concentració a Barcelona, a la plaça Sant Jaume, per a demostrar el seu rebuig “contra el judici i de solidaritat amb les cinc persones” que van seure “a la banqueta dels acusats amb peticions de fins a 14 anys de presó”. La mobilització es convocà sota el lema “Egunkaria lliure” i el periodista Vicent Partal va llegir el manifest unitari.

Pel seu cantó Media.cat, observatori crític dels mitjans, segueix també amb atenció el judici i enllaça amb notícies i comentaris d’interès sobre el cas.

>> Per a més informació: Egunkaria lliure!