A Castelló 600 persones es manifesten per repartir el treball i la riquesa

29-09-2010 eip 01

A la Plana, l’EIP (Esquerra Independentista de la Plana), va eixir pels carrers de Castelló repartint tríptics i informant als treballadors i treballadores del seu dret a fer vaga. A les 9.00h el piquet de la COS, SEPC, Maulets, CAJEI i Endavant es reuní amb altres companys de la CRTR (Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa) i  de la CGT, formant un grup pel voltant de 50 persones i arribant, en alguns moments, a ser-ne vora un centenar. Es va crear així un piquet informatiu per a recórrer el centre la ciutat. En el transcurs de la marxa alguns comerços van tancar, d’altres ja ho estaven i tant sols uns pocs van continuar oberts.

Al Mercat Central, la gent i comerciants van rebre bé el piquet i hi van donar suport. Més tard, en un centre comercial d’una cadena internacional s’aconseguí que el tancaren, després de negociacions amb les persones responsables. No va haver la mateixa sort en una gran promotora de construccions on el gerent es va tancar en banda.

El piquet va intentar accedir a una oficina del Servef, però la Policia Nacional ho va impedir, malgrat açò s’explicà pel megàfon la situació de vaga i s’informà de l’afectació de la reforma laboral. La policia va seguir dificultant la tasca del piquet seguint-lo i avançant-se a ell en col·locar-se a la porta de diversos supermercats i a la seu d’Hisenda. A pesar d’açò, el grup pogué despistar a les forces policíaques i va seguir amb la tasca d’informació i agitació.

Manifestació a la vesprada

A la plaça de la Independència es va fer una concentració prèvia a la manifestació. Allà, un afiliat de CCOO increpà a un de la COS, però el militant independentista féu cas omís de l’intent d’agressió.

A les 19.00h  va començar la manifestació. Als pocs negocis que romanien oberts (al voltant de quatre en tot el recorregut) se’ls va convidar a tancar, cosa que finalment van fer. Vora 600 persones es manifestaren al bloc alternatiu on hi era la COS, la CRTR, la CGT i membres de Casal Popular de Castelló, així com persones a títol individual. Es finalitzà a la plaça de l’Olivera amb els parlaments de membres de la CGT, el Casal Popular i un afiliat a la COS.

29-09-2010 eip 05
29-09-2010 eip 02