Absolts quatre activistes per l'ocupació d'una ETT a Sabadell

Absolts quatre activistes per l'ocupació d'una ETT a Sabadell

**

Una setantena de persones es concentraren a les portes dels jutjats per donar suport als acusats.**

El passat 23 de setembre quatre militants del Moviment Popular de Sabadell es van encadenar en dues oficines d’ETT de la ciutat. Aquest acte pretenia protestar contra la precarietat laboral i s’emmarcava en les accions prèvies a la vaga general del 29 de setembre. Les patrulles de Mossos d’Esquadra avisades pels responsables de les ETT van procedir a la detenció dels activistes, alliberant-los hores després però amb càrrecs.

Aquest 7 de juny es celebrà el judici. Una setantena de persones es concentraren a les portes dels jutjats per donar suport als acusats, i diversos col·lectius locals havien reclamat prèviament la seva absolució. Finalment, la decisió del jutge fou absoldre els activistes.

En l’atestat dels Mossos d’Esquadra se’ls acusava de desordres públics, violació domicili jurídic, i també de ‘’menyspreu a l’autoritat’’ perquè en el moment de la detenció es cridaren consignes com ‘’No sou funcionaris sou mercenaris’’. El jutge no va admetre a tràmit aquestes acusacions i tan sols va considerar com a possible l’existència de faltes contra l’ordre públic. En la sessió del judici, però, no hi van comparèixer els responsables de les ETT. D’altra banda, els acusats van reconèixer la seva presència en els fets tot adduïnt que la seva intenció era ‘’fer difusió de la Vaga General del 29S i denunciar la precarietat laboral’’.