[bar group="860×106"]

AcampadaPalestinaUV: ferms en la denúncia del genocidi

Escrit de l'Acampada de la UV en solidaritat amb Palestina

L’Acampada Palestina UV està formada per un conjunt de col·lectius, sindicats, alumnat i professorat. El passat 29 d’abril vam decidir sumar-nos a la creixent mobilització global en campus universitaris d’arreu del món. D’aquesta manera, ens vam convertir en la primera acampada dels Països Catalans, tot establint un precedent que s’està estenent en diferents universitats de l’estat espanyol. Ens hem organitzat per a mostrar la nostra solidaritat internacionalista amb el poble palestí i denunciar el genocidi que perpetra l’Estat d’Israel.

Al llarg dels dies, ens dediquem a treballar i organitzar la nostra activitat política per a exercir pressió. També duem a terme diverses activitats dedicades a la divulgació de la cultura i de la causa palestina, buscant que les persones que participem ens puguem formar i difondre el missatge més enllà de l’espai de l’acampada.

Som conscients que la Universitat de València continua mantenint relacions amb empreses i institucions que financen i suporten d’alguna manera el règim genocida d’Israel, com poden ser HP, Aigua Eden, Banco Santander, AXA, etc. Per això ocupem la nostra universitat per a exigir el fi d’aquestes col·laboracions, perquè no volem que assassinen a cap persona palestina més en el nostre nom o amb la nostra connivència. En conseqüència, demanem el trencament de totes les relacions amb empreses i institucions que col·laboren l’apartheid i genocidi del poble palestí.

L’acampada també és una acció de solidaritat des de la nostra comunitat universitària cap a la comunitat universitària palestina. Per una banda, totes les universitats de Gaza han sigut bombardejades, i, per això, és necessari que s’establisquen acords, convenis i col·laboracions amb universitats palestines per a poder reforçar i reconstruir el sistema educatiu a Palestina. Per altra banda, exigim un compromís clar i ferm per escrit de no signar cap acord ni conveni amb institucions israelianes, ni ara ni en un futur, fins que no acaben els crims de lesa humanitat israelians contra el poble palestí i la violació sistemàtica i massiva dels drets humans.

Mirem amb indignació les imatges que ens arriben sobre la repressió en diferents acampades universitàries, i, lluny d’atemorir-nos, ens donen més forces per continuar amb la lluita fins que es complisquen totes les nostres demandes. En aquest sentit, el trencament de relacions amb institucions que reprimeixen els moviments estudiantils de solidaritat amb el poble palestí és una necessitat.

Al llarg d’aquest temps hem rebut constants mostres de suport de nombrosos sindicats laborals i d’estudiantat, moviments socials i organitzacions. Al seu torn, la ferma connexió internacional entre els campus mobilitzats per Palestina ha permés fer créixer el moviment de manera exponencial i aquesta mateixa setmana se’ns han unit companyes d’Alacant, Barcelona, Euskal Herria i Madrid, entre altres que han començat a prendre els espais dels seus centres.

També, volem destacar la falta d’implicació de la UV. Per una banda, el deganat de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació —on estem acampats— no ha volgut comunicar-se amb nosaltres, més que per a tractar temes tècnics i fent al·lusió a una possible intervenció de la policia. Per altra banda, després de tants dies acampats, des de rectorat continuen ignorant les nostres reivindicacions i proposen formes de contacte que no respecten la sobirania de l’assemblea.

Per acabar, entenem que tot el suport que estem rebent demostra la voluntat d’acabar amb aquest règim colonial sionista a Palestina. Per això no abandonarem la nostra posició fins a rebre un compromís permanent i indefinit del rectorat de la nostra universitat contra el sionisme i el trencament de les seues relacions amb empreses còmplices d’Israel.

Visca Palestina lliure!


[bar group="860×106"]