[bar group="860×106"]

Acció a Mercadona en solidaritat amb els sindicalistes andalusos (Vídeo)

IMG 20120913 200049

Més de dues-centes persones han participat en una protesta a València en solidaritat amb els sindicalistes andalusos del SAT denunciats per Mercadona. La cadena de supermercats valenciana va emprendre accions legals contra els sindicalistes després d’una acció de protesta l’agost passat en què confiscaren aliments de primera necessitat per lliurar-los a famílies sense recursos.

Aquest dijous, a València ciutat, més de dues-centes persones han participat en una concentració a la plaça del País Valencià per solidaritzar-se amb els membres del SAT. En acabar la concentració els assistents s’han dirigit al cèntric carrer Sant Vicent, on hi ha un establiment de Mercadona, i una vintena de persones han entrat per simular una acció d’apropiació d’aliments de primera necessitat.

En tot moment, efectius de la Policia Nacional espanyola han seguit la protesta, i han gravat els assistents de prop. Una cadena de policies ha impedit que més manifestants entraren a l’establiment, on els solidaris valencians han desplegat una pancarta i han llegit una carta adreçada al president de Mercadona, Juan Roig.

A la carta, els manifestants han denunciat que mentre “treure d’un supermercat nou carros de la compra amb productes alimentaris de primera necessitat sense passar per caixa per donar-los als qui més ho necessiten es considera delicte […], vulnerar els drets laborals, pagar un preu de misèria als llauradors… queda impune davant la Llei”. Per tot això, consideren que l’acció de la SAT és “absolutament legitima”.

Paral·lelament, s’ha tallat parcialment el carrer Sant Vicent, on s’han desplegat pancartes entre crits i la música de tabals i dolçaines. Al final, l’actuació de la Policia Nacional espanyola per identificar alguns dels assistents ha provocat moments de tensió.


[bar group="860×106"]