Accions contra Le Pen al Rosselló

fora le penLa casa que Marine Le Pen,  la líder del feixista Front Nacional, té a la localitat rossellonesa de Millars, ha aparegut aquest dijous 3 de maig barrada. Els autors de l’acció han deixat una carta que reproduïa un famós cartell antifeixista català  i denunciava el feixisme, recordant a Le Pen que “no hi té res a fer a Millars”.

Aquesta acció s’afegeix a les múltiples pintades i murals apareguts els darrers dies en nombroses localitats nordcatalanes contra el feixisme. Localitats com Bompàs, Salanca, Barcarès han vist com apareixien pintades denunciant el feixisme i els qui han votat la candidatura del FN en la primera volta de les eleccions presidencials a l’Estat francès.

El FN ha experimentat un creixement important i estat la força més votada en diversos municipis nordcatalans. Les presències de Marine Le Pen en territori nordcatalà han estat habituals en homenatges als pièds-noirs (colons fugits d’Algèria després de la independència)  establerts al nostre país i també per atiar el racisme amb el seu discurs contra els immigrants dels països del sud.

+ Hollande guanya les presidencials a Catalunya Nord enmig d’un ascens de l’ultradreta (24/4/2012)