Accions contra l'empresonament de l'insubmís a les penes multes i al Pla Caufec

Aquest dijous al matí dues persones s’han despenjat d’un pont a la B-23 i dues més s’han encadenat a un bidó de formigó davant la Presó Model de Barcelona.

Les dues accions s’emmarquen en les jornades de lluita contra les penes multa i el Pla Caufec, impulsades arran de l’empresonament del jove d’esplugues que s’havia declarat insubmís a una pena-multa de 60 euros per penjar-se a un edifici de més de 50 metres d’alçada durant tres dies per protestar contra aquest pla urbanístic.

A un quart de deu del matí, dues persones s’han despenjat del pont de l’autopista B-23, a l’alçada de TV3 a Sant Joan Despí, amb una pancarta d’insubmissió a les penes-multa. A tres quarts d’onze les dues persones han estat despenjades amb l’ajuda d’una grua i han estat detingudes. Mentrestant, a les 10 del matí dues persones més s’han encadenat a un bidó de formigó a les portes de la presó Model de Barcelona reclamant l’alliberament de l’empresonat i una pancarta amb el lema “Ni Pla Caufec, ni repressió, ni penes multa, ni especulació”. Cap a la una del migdia, després d’una hora i mitja d’intentar desencadenar-los, els Mossos d’Esquadra han aconseguit treure els dos activistes, que han estat identificats.

Aquest dilluns passat l’insubmís al Pla Caufec en recerca i captura va ser finalment detingut. Dimarts es va produir l’ingrés a la presó Model cap a les quatre de la tarda, però a les cinc se la varen endur a la presó de Quatre Camins, segons va informar l’advocada. El mateix dimarts, unes tres-centes persones es van concentrar a la presó Model per tal d’exigir-ne l’alliberament i la fi de les penes-multa ja que, juntament amb l’insubmís d’esplugues, hi ha 28 persones més pendents d’ingressar a presó com a conseqüència d’una pena-multa. Entre elles, en Karim, un jove independentista de Vilanova i la Geltrú que, després de ser detingut el passat 15 de novembre per participar en una manifestació contra la crisi capitalista, ha estat condemnat a una pena-multa de 400 euros que equivalen a 50 dies de presó.