[bar group="860×106"]

Accions contra l’Europa del capital i la guerra a la comarca de l’Horta

La Coordinadora de l’Hortalogo campanya contra la crisi va realitzar el dijous a la nit diverses accions arreu de la comarca. Aquests actes estaven emmarcats dins la protesta contra la reunió de ministres de Treball europeus que se celebrava ahir a la ciutat de Barcelona i s’insereixen dins la campanya de la Coordinadora “Contra l’Europa del capital i la guerra”.

Les accions consistien a penjar pancartes en diversos llocs de la comarca i apegar cartells als vidres d’algunes empreses amb el lema de la campanya de la coordinadora “Socialitzem la riquesa, repartim el treball”. Segons la pròpia Coordinadora les accions “volen reivindicar la necessitat d’avançar cap a un nou model social sense desigualtats ni atur on la riquesa generada pel treball estiga al servei de la majoria social, és a dir: de les classes populars”.

La Coordinadora està integrada per Maulets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI), Endavant (OSAN), Somnis de Montcada, Coordinadora Obrera Sindical (COS), el Centre Social Terra de Benimaclet i l’Ateneu Popular de València.

A les 12.00h, l’endemà de les accions, s’ha presentat a la Societat coral El Micalet la campanya de la Coordinadora “Contra l’Europa del capital i la guerra”. La persona encarregada de la roda de premsa, Andreu Ginés, ha afirmat que “es vol aprofitar la presidència europea de l’Estat espanyol per denunciar les polítiques econòmiques i laborals neoliberals de la UE i d’Espanya”. També s’han reivindicat i aplaudit les accions de la nit anterior i s’han explicat els motius de la campanya.

Manifestació a Barcelona

Pel seu cantó, el dijous 28 es realitzà una manifestació a Barcelona convocada per la Campanya contra l’Europa del capital, la crisi i la guerra i el Fòrum Social Català. Unes 2.500 persones s’aplegaren als jardins de la vila de Gràcia i baixaren pel passeig de Gràcia fins a acabar davant de Foment del Treball, a Via Laietana.

L’Esquerra Independentista també hi era present, una pancarta conjunta d’Endavant (OSAN), Maulets, SEPC i CAJEI anava darrere dels centenars de persones que duien banderes roges, liles i estelades.


[bar group="860×106"]