[bar group="860×106"]

Accions i mobilitzacions a diversos punts escalfen l’ambient per al 27G

gràcia 25 de generGlobus de pintura contra la seu del PSC-PSOE de Lleida, una acció contra una entitat bancària a Tarragona, l’ocupació de la seu del PSC de Mataró, una cercavila a Gràcia que deixa pintades contra Felip Puig a la seu de CiU, piquets informatius a Castelló, Vilanova i Alcant, cassolada a Sabadell, assemblees informatives a València, concentració a Sant Cugat,  concentracions a Eliana i Xàtiva, són algunes de les mobilitzacions i accions d’aquests dies previs a la jornada de lluita i vaga del 27 de gener contra la reforma de les pensions, al costat de les mobilitzacions a Lleida, Girona i Reus de les quals ja informavem fa uns dies. Diferents accions que són només una mostra de les que s’estan fent i hi ha convocades arreu dels Països Catalans en aquests dies.

Per altra banda, i malgrat el silenci de la major part dels mitjans de comunicació, des del govern autonòmic de CiU ja s’està preparant la reacció contra les protestes.

El departament de Treball, per exemple, ha decretat uns serveis mínims abusius per als transports. Interior, mentrestant, ha preparat un fort dispositiu, i ja ha començat a enviar senyals d’estar disposat a reprimir amb violència les protestes socials. Aquest dimecres, per exemple, ha fet arribar als periodistes advertències que es destaquin de forma clara amb braçalets per minimitzar l’impacte mediàtic les càrregues policíaques. Pel que fa al possible patró d’actuació policíaca, el segrest d’un grup de persones quan repartien propaganda informativa sobre les mobilitzacions i contra la retallada de pensions al barri barceloní de Sant antoni pot ser indicatiu de les intencions dels responsables dels mossos.

Durant la jornada, podreu seguir l’actualitat al web de l’Accent durant tot el dia, i també a través de l’agència informativa 29-S, amb la qual col·laborem amb diversos mitjans.

 


[bar group="860×106"]