Per què l'Ajuntament de Barcelona ha pagat el lloguer del Banc Expropiat?

Per què l'Ajuntament de Barcelona ha pagat el lloguer del Banc Expropiat?

El 12 de juny, en el seu últim dia com a regidora del districte de Gràcia, Maite Fandos va acostar-se al Banc Expropiat. Un cop allà, els va explicar que l’Ajuntament de Barcelona havia pagat el lloguer de l’espai des de principis d’any fins al desembre de 2015, tal i com expliquen els ocupants al seu blog. Després d’estar diversos mesos sota l’amenaça del desallotjament, la propietària de l’immoble, Antartic Vintage, va demanar la paralització temporal de l’execució de la sentència, tal com ja va explicar L’Accent. No ha estat fins quatre mesos més tard que els veïns s’han topat amb aquesta sorpresa majúscula.

Evitar el desallotjament

Fandos va explicar que havia decidit fer el pagament a l’empresa propietària per evitar el desallotjament del Banc Expropiat. La regidora assegurava que el motiu va ser assegurar que l’espai podia seguir amb la seva oferta d’activitats i la tasca social que representa. La regidora va dir que l’Ajuntament no havia comunicat que el lloguer estava pagat durant tot perquè els ocupants de l’espai no hi estarien d’acord. En aquest sentit, Fandos encertava de ple, ja que els veïns que dinamitzen l’espai ja han expressat el seu rebuig a la mesura.

Comprar la pau social

Els ocupants del Banc Expropiat consideren que els motius de Fandos són molt diferents de les seves. “Ha volgut comprar la pau social en un any delicat d’eleccions municipals i autonòmiques on ni ella ni el seu partit estaven disposats a enfrontar-se a un altre desallotjament conflictiu com ja va passar a Can Vies”, afegeixen. L’assemblea de l’espai també reclama conèixer quina partida pressupostària s’ha destinat al pagament del lloguer, així com si es tracta d’una iniciativa personal de l’ex regidora o ha estat una decisió presa d’acord amb el seu partit o fins i tot amb altres partits de la mesa de Districte.”A nosaltres no ens importa qui estigui a l’ajuntament, governi qui governi, sigui Barcelona En Comú o sigui CiU, la nostra línia política seguirà sent la mateixa que fins ara: no hem negociat ni demanat res a les institucions ni volem tenir relacions de cap tipus amb elles”, acaba dient el comunicat emès per l’assemblea del Banc Expropiat.