[bar group="860×106"]

Alfonso ingressa a presó malgrat la petició d’indult presentada per 53 entitats

L’Alfonso, acusat d’agredir un Mosso d’Esquadra durant una manifestació en defensa dels espais alliberats el 2007, va ingressar voluntàriament a la presó el passat dijous 8 d’abril. Actualment està empresonat a Brians II, situada a Sant Esteve Sesrovires, on haurà de complir una condemna de tres anys.


Aquest empresonament es dóna després que la jutgessa titular del Jutjat número 12 de Barcelona hagi denegat la suspensió cautelar de l’ingrés a presó contemplat en l’indult demanat per 53 entitats. La CGT, on està sindicat Alfonso, considera que d’aquesta manera “es vulnera el principi defensat per la pròpia consellera Tura i pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre els ingressos a presó quan hi hagi un indult demanat, suspensió que, per exemple, s’aplica sistemàticament en el cas dels Mossos d’Esquadra condemnats per tortures”. Segons ha explicat a L’ACCENT l’advocat de l’Alfonso, Eduardo Cáliz, la defensa ja s’està plantejant presentar-hi un recurs.

Mentrestant, la defensa ha presentat un recurs d’emparament davant el Tribunal Constitucional contra la sentència de l’Audiència Provincial de Barcelona. Cáliz entén que “s’han fet servir proves que vulnerarien el dret fonamental a la pròpia imatge, a la intimitat personal i a la tutela judicial efectiva, en usar com prova unes imatges suposadament extretes d’un CD de TV3”. Segons l’advocat, en aquest CD no surten les imatges presentades per l’acusació, i no s’ha volgut informar en cap moment a la defensa el minut exacte d’on s’ha extret aquesta suposada prova.

D’altra banda, també han presentat una petició d’indult al Ministeri de Justícia, donat que Alfonso és, segons argumenta el seu advocat, “una persona plenament integrada, amb feina, parella, filla i donat que la presó te com suposada finalitat la reinserció seria inútil fer-li complir aquesta pena”.
“Què faries si et punxessin amb un kubotan?”

Els fets pels quals ha estat condemnat Alfonso es remunten al maig del 2007 en el transcurs d’una manifestació en defensa dels espais alliberats a Barcelona. Les més de cinc-centes persones que assistien a la manifestació van ser envoltades per un fort dispositiu dels Mossos d’Esquadra que, a més de les habituals armes, van fer servir el kubotan, una arma il·legal segons el seu propi reglament del moment.

Després d’una manifestació en què els Mossos d’Esquadra van agredir i intimidar amb el kubotan constantment els manifestants, un dels agents antiavalots va ser agredit per un manifestant. Uns dies després, Alfonso va ser detingut al seu domicili.

Diverses organitzacions i moviments socials han donat suport des del primer moment al jove. Actualment segueixen fent diverses accions per denunciar el seu empresonament, les irregularitats del procés i contra les contínues agressions dels Mossos d’Esquadra i la justícia a la llibertat d’expressió.


[bar group="860×106"]