Amadeu Casellas ja porta més de 100 dies de vaga de fam

Amadeu Casellas ja porta més de 100 dies de vaga de fam

</meta>

</meta>Amadeu CasellasAquest dilluns, el pres llibertari Amadeu Casellas va complir el 100 dies de vaga de fam sense rebre cap resposta de les autoritats i amb el més complet silenci mediàtic.

Actualment, Casellas es troba incomunicat a la Unitat Hospitalària Penitenciària de l’Hospital de Terrassa i ja porta més de 100 dies sense ingerir aliment i va estar 10 dies realitzant una vaga de set.

Per alertar sobre la situació del pres, ahir diversos grups de persones van tallar al matí les vies d’accés a la ciutat de Barcelona.

El pres llibertari, que va ser empresonat per robar bancs a principis dels anys 80 i així poder finançar les lluites obreres, ja porta més 23 anys empresonat. Sense cap delicte de sang, Casellas ha lluitat durant tot aquest temps per tal de denunciar les condicions en què es troben els i les preses a les presons catalanes, i això ha allargat la condemna.
Aquesta vaga de fam tampoc és la primera que realitza Casellas. El pres llibertari va deixar d’ingerir aliments per primera vegada a la primavera del 2008, i ho va fer de nou l’estiu del 2008, durant 77 dies.

En aquests moments, Casellas es troba més crític que mai però segueix lluitant amb serenitat per aquesta causa, considerada justa i de dret.

A més a més, hi ha un gran nombre de persones que el recolzen i nombroses campanyes de suport, que condueixen la seva crítica mitjançant recollides de firmes, encartellades, manifestos, etc..
Aquest dissabte 24 d’octubre, ja s’ha convocat una manifestació a la Rambla del Raval de Barcelona, a les 18:00h per tornar a criticar aquesta situació i per mostrar la solidaritat.