[bar group="860×106"]

Amadeu Casellas torna a estar en vaga de fam a Can Brians

Amadeu Casellas torna a estar en vaga de fam. Ho està des del dia 15 de juliol, data en què la direcció de Can Brians li va notificar de nou la intervenció de la seva correspondència, així com la prohibició de totes les comunicacions, segons explica ell mateix en una carta feta pública a diferents mitjans digitals.

Des d’aleshores, Casellas ha estat traslladat a la presó de Quatre Camins, on es troba en primer grau i en règim de Departament Especial de Règim Tancat (DERT), que és l’equivalent al FIES a la Comunitat Autònoma de Catalunya. Aquest règim contempla, a banda de la suspensió de les comunicacions de la persona presa, una reclusió a les cel·les durant unes 22 hores al dia, amb sortides al pati de com a màxim una hora, i sempre amb l’acompanyament d’una altra presa.

Noves diligències a Martorell
Després de passar uns dies en què els funcionaris de presons li feien comentaris sobre la possibilitat de l’obertura d’un nou procés en contra seva, finalment aquests rumors s’han materialitzat en l’obertura d’unes diligències prèvies que han portat Casellas al jutjat d’instrucció número 2 de Martorell, per tal de fer unes declaracions amb advocats. Les preguntes del jutge van girar al voltant de persones i de fets que apareixerien en diferents cartes que el pres anarquista ha anat fent públics els darrers mesos. Segons un membre del grup de suport al pres no hi ha cap acusació en ferm, però tot i que no li van preguntar per cap carta en concret, tot fa pensar en què l’obertura d’un nou procés aniria relacionat amb les acusacions que Casellas ha dirigit contra tota la cúpula de Justícia i de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, principalment contra Montserrat Tura i Albert Batlle. La manca absoluta d’informació en base a la qual ha girat el procés ha situat l’Amadeu en una situació encara més confusa i que reforçaria la manca de confiança en el seu futur.

Context
I és que actualment la persona que porta presa més anys del Principat té prohibides les visites de familiars amics i coneguts; té prohibida la comunicació amb qualsevol persona a excepció del seu advocat; i fins i tot aquesta excepció és incompleta pels funcionaris de la presó. Segons ens explica el mateix membre del grup de suport, un militant de la CNT de Manresa, “sabem que li estan intervenint cartes que n’Amadeu envia al seu advocat perquè hi ha cartes que simplement no ha rebut, i perquè d’altres que sí li han arribat ja estaven obertes”.

D’altra banda, el fet que les perspectives de llibertat siguin menors ara que no fa un any, deixa el pres anarquista en una situació molt delicada. Malgrat que en un primer moment la vaga de fam de 76 dies sense menjar va concloure amb un compromís de Serveis Penitenciaris de donar-li un tercer grau, amb la possibilitat de sortir al carrer, almenys en unes condicions molt concretes, ara es torna a trobar més lluny d’aquesta situació. Les seves cartes parlen de “debilitat física”, però també parlen d’un “aspecte animat i fort”, i especulen amb la possibilitat que l’enviïn a l’Hospital Penitenciari tan bon punt les seves mancances en sucre ho facin necessari. Mentrestant, des del grup de suport, animen a seguir escrivint n’Amadeu, que es troba davant d’una vaga de fam “que probablement serà la més llarga que ha fet mai”.


[bar group="860×106"]