Ara fa un any Cau de Lluna patí agressions de la Guàrdia Urbana a Tarragona

Dijous farà un any que una perf10824_1_cau_de_llunes_009ormance davant diferents botigues de moda a Tarragona,  va acabar amb tres persones detingudes i mitja desena d’agredides per part de la Guàrdia Urbana. Es tractava d’una acció, en el marc d’una campanya que relacionava la pressió estètica amb la violència de gènere, promoguda per Cau de Llunes-AFRT.


Quan un grup de persones va realitzar aquesta performance davant la botiga Bershka, ubicada a la Rambla Nova, agents de la Guàrdia Urbana van actuar de forma desproporcionada, agredint a les persones que duien a terme la performance, així com al públic assistent. L’actuació policíaca va acabar amb tres persones detingudes, les quals van ser alliberades durant la matinada següent. Des de llavors, l’administració de justícia no ha fet cap actuació. Per aquest motiu, el proper dijous, la Plataforma contra els abusos de la Guàrdia Urbana i Cau de Llunes-AFRT han organitzat una roda de premsa i diferents actes per exigir que els agents policials siguin jutjats i condemnats, així com, denunciar la repressió política per part de la Guàrdia Urbana.

Dijous, a les 12 del migdia, es realitzarà una roda de premsa, així com la performance que va ser aturada per la Guàrdia Urbana, davant la botiga Bershka, on s’inicià l’agressió policial. En acabar, al Camp de Mart, es disputarà un partit de futbol solidari i a les 2 de la tarda un vermut popular. D’aquesta manera, es pretèn recordar a l’opinió pública els fets succeits ara farà un any i exigir a l’administració de justícia que prengui diligències contra els agents de la Guàrdia Urbana responsables de les agressions.

Cal recordar, que les tres detingudes van presentar denúncies per agressions. A més, a un dels detinguts -redactor del periòdic popular La Bicicleta– un agent de la Guàrdia Urbana va xafar-li la càmera de fotos que portava a sobre, per cobrir l’acció de Cau de Llunes-AFRT. A continuació us reproduïm un vídeo produït pel col·lectiu feminista, en el qual es poden veure les agressions rebudes per part del públic que va assistir a aquesta performance.

Vídeo de les agressions:

http://www.youtube.com/watch?v=pC9JJBztneQ