Arran reivindica el referèndum ocupant la seu del PP a Barcelona

Aquest dilluns 27 de març a quarts d’onze del matí un nombrós grup d’activistes de l’organització de joves de l’esquerra independentista Arran han ocupat el vestíbul de la seu del PP de Barcelona, al carrer Urgell, per presentar la iniciativa La Clau, que vol reclamar el referèndum d’autodeterminació al Principat.

Els serveis de seguretat impedien que els concentrats accedissin més enllà del vestíbul, mentre a fora, dotzenes de joves independentistes es concentraven amb una pancarta amb el lema  “L’autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí!” i  mostraven urnes de cartró.

La portaveu dels joves,  Mar Ampurdanès, ha denunciat l’actitud antidemocràtica del PP contra el referèndum i també ha alertat a la coalició governant al Principat exigint que Junts pel Síabandoni la via del pacte, que convoqui el referèndum i que no es faci enrere. El poble no admet traïcions”.

Els mossos d’esquadra han desallotjat els concentrats poc després.

L’acció simbòlica ha suscitat diverses reaccions polítiques: el PDECat, l’antiga convergència, s’ha afanyat a fer costat al PP i condemnar els joves independentistes, com han corregut a fer el PSC i ERC. En nom PP, Xavier Garcia Albiol, n’ha responsabilitzat la CUP. El dirigent racista del partit  hereu del franquisme, contrari al dret democràtic a l’autodeterminació, ha qualificat aquesta formació de “feixista” (sic) per la protesta.