[bar group="860×106"]

ARRAP presenta “Desperta Ferro”

Amb la força del crit almogàver presenten els valencians Arrap el seu nou treball. Dos anys han passat des d’aquell “Va de bo” amb el que es presentaven al món i malgrat que la formula emprada pels rapers valencians es similar, l’evolució del grup així com l’elaboració d’aquest nou treball es més que notable. Rimes esmolades sota crus ritmes hardcore, baix el control de Loren D, fet que garanteix bases de qualitat. Se’ns fa inevitable recordar treballs com la “Promo 2003” de 13 Pasos, on la producció corria a càrrec del DJ valencià; d’ell cal dir que encara que la seva evolució als plats es fa palesa, sí que apreciem un estil semblant en alguns casos.

Els darrers temps hem sigut testimonis d’una incipient escena hip hop aborigen, primerament al Principat representada per artistes com Vasili, El Nota i potser el més populars At-Versaris i més tard al País Valencià, on caldria destacar els Arrap, els quals, tot i no tindre una extensa discografia, demostren maduresa en l’elaboració de les lletres i la forma de rapejar. Tot això, es constata en aquest nou treball nomenat “Desperta Ferro” que fa pocs dies ha vist la llum, aquesta nova gravació de ben segur els acabarà de posicionar a l’avantguarda del hip hop fet als PPCC, no em va els Arrap ja va ser guardonats amb diversos premis al seu primer “Va de bo”.

arrap2

Tornant a aquest nou treball cal dir que es composa de catorze talls, on Loren D es l’únic “amo i senyor” dels plats, fent-se càrrec al cent per cent de la producció del disc, en quant a les lletres son una invitació constant a la lluita i l’organització, pura poesia incendiaria on s’equipara la ciutat de València amb Grècia (Valengrècia) i on es reclama la necessitat de lluitar contra les injustícies socials i la dictadura del capital. A “Desperta ferro” també hi ha lloc per a la solidaritat amb la revolució Bolivariana de Venezuela plasmat al tema “Viurem i vencerem”, així com referències a les senyes d’identitat i la necessitat d’un canvi social i polític al País Valencià (Revolta Bassetista). Igual que al seu treball anterior, els Arrap han buscat la col·laboració i complicitat d’altres artistes, quelcom habitual en aquest tipus de música. En aquesta ocasió, les col·laboracions han vingut a càrrec dels veneçolans Muchocumo a “Viurem i vencerem”, Dani de Va de bo a la abans esmentada “Revolta Bassetista”, Tesa en “Gresca a la contornà” i per últim als barcelonesos At Versaris signant el tema “Sota les palmeres” al meu entendre un dels més destacats del disc, on la connexió i complicitat d’ambdues bandes és evident.


[bar group="860×106"]