Arrenca Literal, la fira de llibres i idees radicals

Arrenca Literal, la fira de llibres i idees radicals

Ja fa anys que, al voltant del món del llibre -editorials, distribuïdores, llibreries- han anat sorgint i consolidant-se diverses experiències vinculades a projectes de transformació social. En veient aquesta realitat, les editorials Tigre de Paper, Pol·len, Bellaterra i Icària editorial, de la mà del grup Contrabandos, van arriscar-se a pensar i fer possible un espai de trobada per posar en comú les diferents iniciatives. Aquell espai ha pres cos i nom, Literal, i inicia la seva primera edició el divendres 29 de maig a les vuit del vespre al complex fabril de la Fabra i Coats del barri barceloní de Sant Andreu. Els objectius que pretén assolir són, tal com ens expliquen ells mateixos, promoure una nova manera de relacionar-se dins del món del llibre polític, portar nous públics al pensament crític i al llibre polític, impulsar el mercat social entorn el món del llibre, estrènyer els lligams entre la cultura i l’economia solidària i enfortir l’economia i les formes cooperatives en la cultura.

Altres activitats de la fira

A banda l’espai central d’exposició dels diferents projectes que participen dels objectius bàsics de Literal, es comptarà amb un seguit de conferències, fins a vuit, que abordaran qüestions com ara música i lluita, filosofia i gènere, els nous periodismes, economia crítica i cultura lliure. D’entre les diferents conferències volem destacar la que versarà sobre la memòria combatent i que tindrà en Jann-Marc Rouillan i en Rolando d’Alessandro com a ponents; la que abordarà la posició que ha de prendre el sud d’Europa respecte el projecte de la UE i de l’Euro, amb en Joan Tafalla i en Giaime Pala; la que plantejarà el debat sobre l’esquerra i l’antiimperialisme, amb en Michael Collon i en Marc Almodóbar; o, finalment, la que analitzarà la ciutat com a camp de batalla, amb l’Stefano Portelli i en José A. Mansilla. A més, una sala dedicada a les entrevistes permetrà conèixer de primera mà els autors d’algunes de les novetats editorials més destacades.
Tot aquest seguit d’actes estaran amenitzats, a més, per música en viu, que anirà trufant la fira de breus tasts oferts per músics, així com de sessions de música negra a càrrec del segell Say it Loud Records. I, com que les activitats duren tot el dia, la fira també comptarà amb un servei de bar que anirà a càrrec del col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària.