[bar group="860×106"]

Arribarà el dematí, la nova novel·la de Joanjo Garcia

L'escriptor i antic col·laborador de L'ACCENT publica un nou llibre, coincidint amb la Diada del Principat de Catalunya, on reflexiona sobre l'anomentat procés sobiranista

Un nou llibre de Joanjo Garcia ha arribat a les prestatgeries d’arreu dels Països Catalans pocs dies abans de la Diada de l’Onze de Setembre. Es tracta d’Arribarà el dematí, l’última obra de l’escriptor valencià que, precisament, pren com a escenari l’anomenat procés sobiranista del Principat.

Aquest és el cinqué títol de l’autor i, amb ell, l’editorial valenciana Bromera ha fet una aposta ferma per obrir-se espai al mercat literari al nord del Sénia. Així, la presentació serà en el marc de la Setmana del llibre en català, a Barcelona, i comptarà amb la presència de l’antropòleg Manuel Delgado, que n’ha escrit l’epíleg.

Com ja ve sent habitual, l’obra compta amb un videoclip d’acompanyament, que es presentarà en breu. En aquesta ocasió Joanjo Garcia hi ha comptat amb la col·laboració de Tomàs de los Santos i Flora Sempere (del grup alacantí El Diluvi), que han preparat una peça que esdevé un homenatge a la cançó «Als companys» d’Ovidi Montllor, que ha inspirat també el títol de la novel·la de Joanjo Garcia, Arribarà el dematí. Així mateix, s’ha preparat un booktrailer amb la col·laboració de diferents persones del món literari i associatiu dels Països Catalans.

Un llibre sobre identitats individuals i col·lectives

A l’obra Arribarà el dematí, la protagonista, Laura Tormos, de pare valencià i de mare principatina, retorna a Barcelona amb la necessitat de donar resposta a alguns interrogants vitals, principalment, què va impulsar la seua mare a suïcidar-se. Però alhora, les seues recerques en el passat tenen també la voluntat “d’edificar la identitat pròpia coincidint amb el referèndum d’Escòcia, l’efervescència independentista i les grans mobilitzacions prèvies a la consulta del 9N”. Així, la història de Laura Tormos permet al lector endinsar-se en les preocupacions i els anhels col·lectius d’una part dels Països Catalans.


[bar group="860×106"]