[bar group="860×106"]

Ataquen el monument als Maulets a Xàtiva

Coincidint amb la Diada del País Valencià, el passat dissabte dia 25 a la nit fou atacat el monument que el poble de Xàtiva té dedicat als Maulets que defensaren la ciutat contra l’assetjament de les tropes borbòniques en la guerra de sucessió.

Concretament, prengueren foc a una de les corones de llorer que s’havien dipositat durant els actes de commemoració del 25 d’Abril d’eixe mateix matí. Els agressors llençaren un líquid inflamable que va afectar la corona i el monument.

El més curios, però, és que l’atac fou selectiu, la corona incendiada fou la que havia col·locat la Comissió 25 d’Abril, que agrupa a diferents partits i entitats esquerranes del poble, i no la col·locada per l’ajuntament (governat pel PP) a primera hora del dissabte. Ximo Corts, president de l’associació Amics de la Costera, ha declarat que aquest atac deixa palés el caràcter antidemocràtic i incívic dels agressors, resaltant el fet que aquest és un atac a la nostra identitat nacional.

És l’enèsim atac que rep el monument que recorda l’incendi de la ciutat i el començament de la desfeta dels drets dels Països Catalans com a poble. Tots els anys es produeixen atacs contra la pedra dels Maulets sense que l’Ajuntament de Xàtiva ni Delegació de Govern facen res per perseguir els agressors. Des de la comissió 25 d’Abril s’han condemnat els fets i han demanat més implicació a les atoritats per a perseguir aquests actes.


[bar group="860×106"]