[bar group="860×106"]

Aturem la contrareforma laboral:

La Coordinadora Obrera Sindical – COS reafirmem el nostre rebuig frontal a la nova contrareforma laboral impulsada pel Gobierno de PSOE-Podemos amb el suport de la patronal i el sindicalisme groc.

El passat 23 de desembre es feien públiques les línies mestres de la nova reforma laboral impulsada pel govern espanyol del PSOE i Podemos, amb el suport de la patronal i del sindicalisme groc. Des del primer moment, la COS, juntament amb tot el sindicalisme combatiu dels Països Catalans, ens hem mostrat contràries a una proposta de llei que blinda la contrareforma laboral del Partit Popular del 2012.

La proposta de llei presentada no modifica en cap cas el fons antiobrer de la darrera contrareforma laboral, i reafirma el camí de la regressió de drets que als Països Catalans patim des de fa més de quaranta anys. Aquestes mesures, rebudes amb alegria i defensades amb dents i ungles per l’esquerra del règim del 78, ens condueixen, indefectiblement, a una precarització crònica del mercat de treball i ens condemna a la misèria com a poble i com a classe. Alhora legitima el paper del sindicalisme groc i intenta que en darrera instància, depengui d’ells dinamitar les petites escletxes de què disposava el sindicalisme combatiu d’obediència no estatal.

En aquest sentit, veiem amb preocupació, com part de l’independentisme estatal, entre ells el grup de la CUP al Congreso, es reafirma en la voluntat de seguir apuntalant la via de la reforma de l’estat, alhora que no desisteix del seu empeny d’introduir “millores” a una llei de clar caràcter antisocial i antiobrer, que apuntala les tesis de la dreta neoliberal al si de l’Estat espanyol i de la seva defensa desacomplexada de primar el benefici de la patronal contra el benestar del conjunt de la classe treballadora. No és possible, doncs, cap acord per a la millora de les condicions laborals dins del marc capitalista dels estats francès i espanyol, i en conseqüència, tampoc amb els partits que l’apuntalen.

Per tot això, des de la COS, volem reafirmar que:

  • És inviable la reforma del marc de relacions laborals ni l’essència dels estats espanyol i francès, i el seu clar caràcter reaccionari i neoliberal. Cap mesura encarada a edulcorar o a fer més suportable l’explotació en les seves estructures ens conduirà a una millora material de les condicions de vida de la classe treballadora.
  • Cal entroncar la lluita contra la nova contrareforma laboral amb les lluites ofensives dels diferents sectors que en els darrers anys s’han organitzat per conquerir nous drets o la millora de les seves condicions laborals: avançar és l’única manera de no retrocedir.
  • Ens encaminem cap a una mobilització massiva: es constata que la política del sindicalisme de concertació només porta a una rebaixa constant i progressiva de les condicions laborals per a la classe treballadora. La situació actual ens demostra que només lluitant hi ha futur, i que cal fer aflorar l’oposició a la contrareforma laboral i totes les reformes satèl·lit del mercat de treball que s’han anat implantant en els darrers anys en forma d’un conflicte constant dins i fora dels centres de treball.
  • Cal fer una crida a iniciar la construcció d’un marc de relacions laboral propi per a la classe treballadora dels Països Catalans, com a única via per a superar l’actual estat de les coses, que posi al centre les necessitats de la classe treballadora.

Per acabar, fem una crida a la mobilització massiva els propers dies 28 i 29 de gener a les diferents mobilitzacions convocades arreu dels Països Catalans!

Cap reforma laboral ens farà lliures!

Els drets, es guanyen lluitant!

Països Catalans, 28 de gener de 2022

*Coordinadora Obrera Sindical – COS. Sindicat de classe i feminista dels Països Catalans

 

+ Taula Sindical. CGT, CNT, Co.bas, COS, IAC i Solidaritat Obrera:  Prou Mentides! 29 de gener, mobilitzacions per la derogació de la reforma laboral

+ Endavant (OSAN) :  Contra la reforma laboral, defensem els drets de la classe treballadora | Construïm contrapoder popular!

 


[bar group="860×106"]