[bar group="860×106"]

Avanç significatiu de la CUP al Maresme

maresme eleccions 2011

Obté onze regidors i un conseller comarcal, i esdevé primera força a Arenys de Munt

La Candidatura d’Unitat Popular ha doblat vots al Maresme i ha sextuplicat regidors. De 3.319 a 6.490 sufragis, i de 2 a 11 electes. Això ha suposat que la formació aconseguís també un representant al Consell Comarcal.

Victòria carregada de simbolisme a Arenys de Munt

La notícia més significativa dels resultats de la CUP a la comarca és el triomf d’aquesta formació a Arenys de Munt. La que el 2007 fou la força més minoritària del consistori, amb només un regidor. aquest 2011 s’ha alçat amb el triomf i 4 regidors. Una victòria carregada de simbolisme en ser la CUP d’Arenys de Munt la impulsora inicial de les consultes sobre la independència.


Tot i així, la victòria ha estat ajustada, per només 35 vots més que ERC, que també ha obtingut 4 regidors. La formació del govern municipal dependrà dels pactes que puguin construir aquestes dues forces.

La dretanització de l’ajuntament mataroní

A Mataró la CUP ha aconseguit consolidar el regidor que ja tenia. En les anteriors eleccions aquest regidor s’havia obtingut superant per poc la barrera del 5% i amb una participació molt baixa. L’augment de vots amb què una part de la ciutadania ha recolzat la feina de la CUP ha permès que malgrat l’augment de la participació la CUP hagi afiançat la seva representació al consistori.

Plataforma per Catalunya ha obtingut a Mataró un dels resultats més importants en ciutats grans. Els 4.684 vots li han permès obtenir 3 regidors que, sumats als 5 del PP, configuren un bloc polític de dretanització extrema gens menyspreable.

El PSC ha perdut per primera vegada les municipals a la capital del Maresme, confirmant la davallada viscuda a nivell nacional. La victòria de CiU, però, ha estat insuficient i obligarà els regionalistes a buscar l’acord amb un PP a l’alça o bastir un pacte sociovergent.

També cal tenir en compte la quantitat de vot no representat que han obtingut diverses formacions polítiques. Entre diversos grups d’esquerra no parlamentària sumen un 1.900 vots, mentre que ERC -que ha quedat fora del consistori- i Solidaritat representen una bossa de més de 2.000 vots. Per la seva banda el vot en blanc ha aconseguit quasi dos mil sufragis, quedant per davant dels propis republicans.

La CUP s’estén arreu de la comarca

Pel que fa a la resta de localitats de la comarca amb presència de la CUP, aquesta aconsegueix representació a tots els consistoris excepte Vilassar de Dalt i Pineda de Mar. En aquestes dues viles, malgrat haver concorregut ja a eleccions anteriors, la CUP no aconsegueix materialitzar el moderat augment de vots en representants. On sí que aconsegueix entrar al consistori és a Vilassar de Mar, Arenys de Mar, Argentona i Sant Cebrià de Vallalta.

A Premià de Mar, la Crida Premianenca aconsegueix superar el 10% de vots i assolir 2 regidors. Un resultat important atès que supera en vots a ICV, ERC i la coalició entre Solidaritat i Reagrupament. La Crida Premianenca es constituí mesos enrere com una plataforma àmplia impulsada per la CUP i Revolta Global, i fa només tres mesos visqué una crisi interna per l’abandonament del projecte per part d’aquests darrers.

  • Resultat de les candidatures d’unitat populr al Maresme:

 

maresme

 

+ Tots els regidors de la CUP poble a poble

+ Lent creixement de les CUP a Ponent

+ La CUP llueix múscul a les comarques gironines

+ La CUP aferma posicions al centre del Principat

+ Les CUP pugen a Valls i entren a Reus, però l’onada de la dreta escombra el Camp de Tarragona i l’Ebre

+ Les CUP creixen als vallesos i les CAV es reforcen a l’Occidental

+ Es debilita el domini del PSC al Baix Llobregat i CiU esdevé segona força

+ La taca de la unitat popular s’estén al Penedès, Anoia i el Garraf

+ El PSC perd l’hegemonia al Barcelonès mentre CiU guanya Barcelona i el PP Badalona

+ Matisos dins el domini blau. Radiografia de les eleccions a la Ciutat de València

+ Illes Balears: El PP arrasa, però el PSM aguanta l’embestida


[bar group="860×106"]