Badalona canta L'estaca a la Plaça de la Vila

Badalona canta L'estaca a la Plaça de la Vila

Avui al vespre, a Lluís Llach li deuen haver xiulat les orelles d’allò més. Després que dissabte passat un alt càrrec del govern de Xavier Garcia-Albiol censurés la interpretació de la peça musical a la cloenda del FILMETS-Badalona Film Festival, els veïns de Badalona han omplert la Plaça de la Vila per cantar L’Estaca.

Tal i com va informar La Directa, el gerent de l’empresa que gestiona els mitjans públics de Badalona, Albert Fernández Saltiveri, es va dirigir als músics durant l’assaig general de la cloenda del FILMETS, per avisar que la cançó no es podria interpretar. Posteriorment, Garcia-Albiol va informar que no pensava cessar Fernández Saltiveri, amb l’argument que si bé el gerent s’havia equivocat al prendre la decisió, la seva actitud no es podia considerar una censura. Per la seva banda, Fernández Saltiveri va afirmar que la seva intenció era evitar la presència d”elements polítics” durant la cerimònia, després que en edicions anterior i al seu parer es produissin diversos “numerets polítics”.

Un cop vista la reacció d’avui dels veïns de Badalona, queda clar que més enllà del seu caràcter antidemocàtic, la censura aplicada pel govern municipal del Partit Popular ha estat poc pràctica.