Berga acollirà el proper cap de setmana la 5a Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans

Berga acollirà el proper cap de setmana la 5a Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans

Berga acollirà el proper dissabte 11 d’abril la V Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans. Aquesta Trobada ja ha esdevingut una cita imprescindible dels nostres casals i ateneus i és un espai d’articulació i retrobament nacional fonamental en la consolidació del projecte polític de l’esquerra independentista.

La Xarxa de Casals i Ateneus és l’entitat que impulsa aquesta trobada i enguany aposta per fer un pas endavant amb un canvi de format pel que fa a les taules de treball, que passaran a ser tallers enfocats a reforçar la formació en aspectes de necessitat compartida per part dels casals i ateneus adherits. Els temes que s’han de posar en comú són la gestió i finançament, l’assemblearisme, el relleu generacional o la comunicació. Tot plegat precedit d’una plenària on es donaran a conéixer els informes de la gestora i s’aprovaran les línies d’actuació de la Xarxa.

Així, a més de servir per cloure els actes del XV aniversari del Casal Panxo -un dels més emblemàtics dels Països Catalans- la Trobada comptarà amb la presència del diputat regional per la CUP, David Fernández, que farà una xerrada sobre la situació actual o l’actuació de Feliu Ventura prèvia a la festa de cloenda.

Abans de recaure a Berga, la Trobada ha visitat diferents ateneus i localitats dels Països Catalans, començant pel Casal Can Capablanca de Sabadell (2011), el Casal Vilanoví de Vilanova i la Geltrú (2012), el Terra de València (2013) o el Casal Despertaferro de Reus (2014). En la trobada d’en enguany també s’haurà de decidir quin casal acollirà la següent trobada.

Eixos de treballs

A banda de qüestions més internes de coordinació i organització, la Xarxa de Casals i Ateneus es planteja articular un eixos de treball comuns arreu del país. Les propostes que es llancen per al que resta d’any se centren al voltant de l’Any Ovidi. En aquest sentit i juntament amb Som Països Catalans, la Xarxa ha llençat la campanya “O juguem tots o estripem la baralla” per fer el particular homenatge al cantautor d’Alcoi. Amb motiu d’aquesta campanya, la Xarxa ha posat a disposició del Casals l’exposició “L’Ovidi popular”, del pintor i amic de l’Ovidi, Toni Miró, que, de moment es podrà veure a la V Trobada de Casals i Ateneus dels PPCC.

D’altra banda, de cara al 2016, la Trobada plantejarà que els casals i ateneus reivindiquen les figueres de Pere Quart i de Guillem d’Efak i que realitzen activitats per donar a conèixer un dels fenòmens culturals més característics de les nostres comarques: el cant improvisat.