[bar group="860×106"]

Berga acull l’Aplec Excursionista dels Països Catalans

Berga acull aquest cap de setmana el 38è Aplec Excursionista dels Països Catalans. Organitzat en aquesta edició pel Centre Excursionista de Catalunya, durant tot el cap de setmana es combinaran caminades, exposicions i conferències per a donar a conèixer als més de 700 inscrits diversos paratges i aspectes històrics del Berguedà. La diversitat paisatgística de la comarca permet l’organització de diverses escursions per a diferents nivells, des de l’alta muntanya, com el Pedraforca o la serra del Moixeró, fins a paratges de muntanya mitjana com Queralt o la ruta de maquis de les Canals de Sant Miquel.

Les visites al centres històrics de Bagà i Berga, al patrimoni romànic o industrial, i al naixement del Llobregat, completen el programa d’actes, juntament amb diverses conferències sobre excursionisme al Berguedà o activitats vinculades al coneixement de la festa de la Patum.

Els Aplecs Excursionistes dels Països Catalans es remunten a 1882, quan en plena efervescènia de les primeres entitats excursionistes, s’organitzà una trobada amb centres de Catalunya, País Valencià i Mallorca als monestirs de Poblet i de Santes Creus.

És a partir de 1977, en plena efervescència de projectes de construcció nacional i de mobilització popular, quan es posa en marxa la idea d’un aplec anual. El primer es celebrarà a Fredes, a la Tinença de Benifassà. El simbolisme d’un lloc on conflueixen les terres de la Franja, del Principat i del País Valencià és evident. Els aplecs s’han celebrat 10 vegades al País Valencià, 10 vegades al Principat -incloent l’edició d’enguany-, 8 vegades a les Illes, 7 vegades a Catalunya Nord i una vegada a l’Alguer. Als Països Catalans actualment hi ha més de 500 entitats excursionistes.

Consulteu aquí el programa d’actes


[bar group="860×106"]