[bar group="860×106"]

Boicot a Bauzá en l’acte inaugural de la UIB en una acció en defensa del català

acció uib 28 setembreEls activistes han boicotejat la intervenció del president del Govern balear, José Ramón Bauzá, durant l’acte inaugural del curs de la Universitat de les Illes Balears (UIB) a la Sala d’Actes de l’Edifici Jovellanos del campus de la UIB, que es feia aquest dimecfres 28 al matí.

Una quinzena de persones han interromput el discurs de Bauzá en set ocasions diferents, aixecant-se de la seva cadira i alçant els cartells de la campanya “Tenim la paraula: a Mallorca, en català”. Mentre s’alçaven de la cadira, els activistes per la llengua, membres d’Endavant i de la campanya per la llengua han cridat lemes a favor del català en la sanitat i l’ensenyament, i també d’altres com “el bilingüisme és espanyolisme”, “som mallorquins, xerram català”, “volem viure en català” i “el mallorquí és català”.

A l’acte hi han assistit, a més de la rectora i el president del Govern, diversos càrrecs de l’executiu de Bauzá i professors de la universitat. Des de l’àmbit univeritari, el SEPC jha expressat el seu suport a l’acció. Un portaveu d’Endavant Mallorca també han recordat que aquesta és la primera acció de la campanya, que tot just va començar dilluns i des de la qual estan disposats “a combatre totes les agressions al català plantant cara als polítics i empresaris responsables”.

 


[bar group="860×106"]