[bar group="860×106"]

Boicotegen la retransmissió de Tele 5 del partit d’Espanya a Terrassa

20 j terrassa

>> La cadena espanyola havia organitzat una projecció pública del partit de futbol amb el suport de l’ajuntament entre les crítiques de l’independentisme. Un incendi a la instal·lació ha obligat a suspendre l’acte.

Aquest dissabte 20 de juny, davant de l’Ajuntament de Terrassa, al Raval de Montserrat, un grup de manifestants es concentraren contra l’acte que qualificaven d’espanyolista i feixista, mostrant senyeres i estelades, i cartells amb lemes com “PSOE espanyolistes”, “Stop espanyolisme, stop feixisme” o “defensar la terra no es cap delicte”. Dies abans l’assemblea local de l’organització independentista Endavant havia convocat a ‘aturar la retransmissió’ de Tele 5.

Després d’un minuts de tensió, i que agents policials escorcollessin els qui es dirigien a la concentració de protesta, en el moment que la pantalla mostrava els jugadors saltant al terreny de joc els manifestants antifeixistes han desplegat estelades i cartells en contra de la retransmissió. Els aficionats de la selecció espanyola han contestat mostrant les seves banderes i amb diversos insults. Però just després de sonar l’himne de la selecció espanyola moments abans de l’inici del partit, s’ha calat foc sota la pantalla. Les flames s’han expandit amb molta rapidesa, la gent s’ha aixecat ràpidament i una fumerada negra ocupava el Raval de Montserrat. La policia, amb extintors, s’ha encarregat d’apagar el foc, que ha estat cremant durant uns segons i finalment ha obligat a suspendre la retransmissió.

En un comunicat, els convocants de la protesta han afirmat que consideren que “la concentració de rebuig a l’acte espanyolista organitzat per Telecinco (signant del “Manifiesto por la Lengua común”) i l’Ajuntament de Terrassa ha estat un èxit, tant de participació com per la difusió dels motius polítics que ens havíen portat a convocar-la” . Han remarcat que ha transcorregut de forma pacífica i sense buscar cap mena de confrontació ni amb els assistents al partit ni amb la policia, i han volgut fer constar que no tenen cap relació amb els fets ocorreguts que han ocasionat l’apagada de la pantalla. Qualifiquen que la decisió de l’ajuntament de “espanyolista i partidista, que lluny de servir per a promocionar la ciutat n’ha projectat una imatge rància i provinciana. És més greu encara, que una despesa d’aquest tipus es doni en temps de crisi tant aguda.

 

 

 

 


[bar group="860×106"]