[bar group="860×106"]

Brutal atac feixista a Manresa i resposta a difererents ciutats principatines

manresa antinaziContinua sense haver-hi cap detenció per l’agressió feixista ocorreguda divendres passat 23 de març a la sala de concerts Stroika, de Manresa. Una quinzena de neonazis van arribar en furgoneta a l’exterior de la sala, armats amb pals de ferro, punys americans i tapats amb passamuntanyes i van apallissar la gent, la majoria joves, que es trobava fora esperant que comencés el concert de KOP i Non Servium. El concert s’incloïa dins la gira “Antifa Kombat Tour”, de marcat tot antifeixista i que oferirà diversos concert arreu dels Països Catalans i l’Estat espanyol fins al mes de juny.

 

La brutal agressió va deixar un balanç de tres ferits. Un d’ells, el menor d’edat Albert M.G., va ser colpejat al cap amb barres de ferro, fet que li va provocar un traumatisme cranioencefàlic i una hemorràgia interna que el van deixar en coma. Va haver de ser ingressat a l’Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Mútua de Terrassa. Després de passar el cap de setmana ingressat, el jove va sortir-ne dilluns i ara mateix ja està fent rehabilitació per recuperar totalment la mobilitat a la cama dreta, la part que li va quedar més afectada després de la pallissa.

Albert M.G. explica que en el moment en què la quinzena d’encaputxats van rodejar-lo i agredir-lo: “Hi va haver un moment en què, estirat a terra, vaig veure com la sang anava rajant per la vorera pel costat del braç. Sé que llavors vaig pensar que deuria semblar mort. I ells ho deurien creure perquè em van deixar”. De fet, els agressors van tenir temps de marxar amb la mateixa furgoneta que havien arribat, abans que els Mossos d’Esquadra arribessin al lloc dels fets. De moment, la policia autonòmica només ha dit que està investigant els fets. D’altra banda, els Mossos qualifiquen l’agressió neonazi com a “baralla” saldada amb diversos ferits. Caldrà estar pendents de cap on deriva el clar component neonazi, i per tant ideològic de l’agressió. Segons Jordi Garcés, del Jovent de l’Esquerra Independentista de Manresa, “els Mossos han tret importància a l’agressió, com si fos una topada qualsevol una nit de festa”. D’altra banda, Garcés considera que els agressors són persones organitzades que venien de fora de Manresa amb el seu objectiu ja determinat.

Accions de rebuig

De moment, l’Ajuntament de Manresa ja ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en el procediment judicial. D’altra banda, les condemnes i mostres de rebuig a l’agressió s’han anat succeint arreu del territori durant tota la setmana. L’Esquerra independentista de Berga va condemnar l’agressió feixista, mentre que a Terrassa, Vic, la Vila de Gràcia i Manresa han viscut concentracions de rebuig a la brutal acció i de suport a les víctimes i els seus familiars i amics. A més, arran de la concentració a la capital del Bages el diumenge passat, s’està gestant la creació de la Plataforma Manresa Antifeixista.


[bar group="860×106"]