Burjassot no oblida Guillem Agulló

altAllPp9tbfgxx2JiysVkAH3oprGmWJGMIEXY4hgzhpKh5

Un cop més, com cada 11 d’abril des de fa vint-i-un anys, l’Associació Cultural Ca Bassot ha tornat a eixir al carrer per a demanar justícia en el cas de l’assassinat del veí Guillem Agulló i Salvador. Una concentració, un cercavila i un concert han servit per recordar aquest jove de Burjassot que s’ha convertit en un símbol de la lluita antifeixista arreu dels Països Catalans. Enguany, a banda de Ca Bassot, també han participat en els actes el Col·lectiu Antifeixista de Burjassot i el Kol·lectiu Dega, la nova afició antifeixista del Burjassot C.F.
La concentració del divendres passat reuní prop de 200 persones, entre altres els familiars de Guillem, i s’hi desplegà una pancarta amb el lema “Guillem, al teu poble no t’oblidem”. A la lectura de comunicats, Ca Bassot va  denunciar l’augment de l’extrema dreta tant en l’àmbit europeu com al País Valencià i el poc esforç que fan els grans partits per evitar que es continue fent propaganda racista i feixista, fent al·lusió, entre altres, a les fotos que apareixen molt sovint de membres de “Nuevas Generaciones del PP” amb símbols feixistes. Posteriorment, el Col·lectiu Antifeixista de Burjassot va emplaçar els joves a organitzar-se per fer front a qualsevol atac i a denunciar tots els actes racistes i xenòfobs que detecten als seus barris i pobles.

altAtk81rGJxiU4OXLnHmbsZ8hxm7a3q gbJ8aPhOoDHIdx
En acabar la concentració, el presents marxaren en cercavila fins a Ca Bassot amb la colla de tabals i dolçaines Gatzara de Paterna. Allí tingué lloc el concert amb els grups  A ostia limpia, Novus ordo i Vae victis.
D’altra banda, l’aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló també tingué un ampli ressò a les xarxes socials, on durant tot el dia es van poder trobar mostres de suport. Arran, l’organització de joves de l’esquerra independentista va emetre una nota on assegurava “21 anys després, seguim ací, seguim amb tu, Guillem“.