[bar group="860×106"]

Callosa d’en Sarrià celebrà el 8è homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista

El Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià organitza aquest cap de setmana una sèrie d’activitats per mantenir viva la memòria dels lluitadors antifranquistes i per denunciar que encara no hi ha hagut justícia ni reparació per a les víctimes dels crims del règim feixista.

Aquest serà el huitè any consecutiu que el col·lectiu callosí reivindica la memòria històrica antifranquista i, com asseguren en la convocatòria, cada vegada s’hi suma un nombre més gran de participants als seus actes. El col·lectiu insisteix en la necessitat d’avançar en el coneixement històric, la justícia i reparació per als represaliats i els seus familiars.

Els actes d’enguany començaran el divendres 27 de març, amb un conferència a la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià, que porta per títol “La transició: un relat de violències”, a càrrec de l’historiador i col·laborador de L’Accent, Vicent Galiana Cano. Serà a les 19:30h.

El diumenge 29, tindrà lloc al cementeri de Callosa, l’acte d’homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista, amb la participació de diferents col·lectius locals, de músics i de veïns i veïnes que acudeixen amb “energia renovada anualment per tal d’aconseguir que la memòria siga d’una vertadera justícia i reparació i no del dolor d’unes ferides obertes que mai han deixat de sagnar”.


[bar group="860×106"]