Callosa d'en Sarrià homenatja les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme per 9é any consecutiu

Callosa d'en Sarrià homenatja les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme per 9é any consecutiu

La localitat de la Marina Baixa, Callosa d’en Sarrià, celebrarà aquest pròxim cap de setmana el 9é homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme. La programació que ha preparat el Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica, inclou una xerrada -el proper divendres 1 d’abril- sobre el paper de la dona en la II República espanyola i la Guerra Civil, a càrrec de la historiadora Carme Bernat Mateu; la xerrada porta per títol «De la Segona República a la Guerra Civil: una perspectiva de gènere».

El diumenge 3 hi haurà el ja tradicional acte homenatge en el cementeri municipal que comptarà amb parlaments, recitals de poesia i amb una ofrena floral. Hi participaran, entre d’altres, la Colla El Pinyol, membres d’OWIX i Soca En Arrel, el grup callosí de música tradicional valenciana.

El Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià aprofita l’organització de les jornades per exigir el compliment de la Llei de Memòria Històrica del 2007 i per reclamar una legislació pròpia al respecte. El proper 18 de juliol farà huitanta anys del cop d’Estat militar que provocà la Guerra Civil i la posterior dictadura feixista. Huitanta anys després, encara no hi ha hagut reparació ni justícia per a les víctimes, més enllà dels actes d’iniciativa popular com aquest.

941358_1046932362036993_8086917354974178147_n