[bar group="860×106"]

Cap de setmana de celebracions als casals i ateneus dels PPCC

Tres aniversaris destaquen aquest cap de setmana a l’agenda dels casals i ateneus dels Països Catalans.

A Berga, el Casal Panxo compleix 15 anys i ho celebra el dissabte 18 amb una programació completa que comença a les 9 del matí amb unes Olimpíades de la Terra i acabarà a ben entrada la nit amb un concert dels grups Antídot, la Gossa Sorda i Escak i Mat. Entremig, un acte polític al Teatre Municipal i un cercavila serviran per repassar la història d’aquest casal i per recordar les causes per les què porta lluitant aquests quinze anys. Amb motiu de l’aniversari, el Casal ha rebut felicitacions en format de vídeo d’arreu dels Països Catalans, entre les quals de músics com Xavi Sarrià i Jordi Montanez o dels casals com la Buixarda.

Per la seua banda, l’ateneu La Sèquia, de Manresa, celebra a partir d’aquest dissabte, “5 anys construint alternatives”. Així, per a demà hi ha programats actes a la plaça Major, a la plaça de Crist Rei i al propi Ateneu, entre els quals, vermuth i dinar popular, carretillada i música fins les dues de la matinada. La setmana vinent hi ha documentals, xerrades i presentacions tots els dies, que clouran amb sopars i concerts.

El tercer ateneu que fa anys és La Clau, de Sant Celoni, que celebra el segon aniversari amb un taller infantil, uns sopar popular i un concert amb Rumba sin rumbo. L’aniversari també servirà per lliurar les recompenses del micromecenatge que es va realitzar per finançar part del projecte.

 

Canvi de seu del Casal Popular el Rostoll

Tres anys després de la inauguració, el Casal Popular el Rostoll, de Tàrrega, es muda a un nou espai més cèntric. El proper dia 25 d’octubre, s’obriran les portes d’aquest nou Casal amb una presentació a càrrec de Ricardo Creus Albareda, antifranquista fill del Talladell, i Ramon Boldú, militant independentista targarí durant l’anomenada Transició. Hi haurà dinar popular i concerts per cloure la jornada.


[bar group="860×106"]