Carbó per diferents ajuntaments dels Països Catalans

[L’ACCENT 145]

La vesprada del dia de Reis, diversos ajuntaments dels Països Catalans van ser visitats per militants de l’esquerra independentista i d’altres col·lectius locals que, en representació dels Reis d’Orient, els deixaren carbó per la seua mala gestió.

Al País Valencià, els consistoris visitats van ser els de Carcaixent i Cullera. En el primer, veïns d’aquesta localitat van voler evidenciar la mala gestió de l’alcaldessa, la popular Lola Botella, en matèries com les del poc suport al xicotet comerç local, els casos de legionel·la a la població o l’amenaça al paratge natural de la Bossarta. A Cullera, l’assemblea de la CAJEI de la Ribera Baixa va voler remarcar els abusos de la recent creada taxa del fem. Per a l’assemblea de joves, aquest nou impost només es justifica per les necessitats de l’equip municipal de pagar la seua nodrida nòmina d’assessors.
A les Terres de l’Ebre, Maulets també va fer diferents accions. La denúncia, en aquest cas, es va dirigir, a més de l’ajuntament, contra algunes esglésies per l’homofòbia, botigues de roba per l’imposició dels cànons de bellesa, a més d’un parell d’oficines de La Caixa i l’oficina del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Una altra assemblea d’aquesta organització, la del Maresme, també repetí accions similars a les poblacions de Mataró, Premià de Mar i Cabrera de Mar.