[bar group="860×106"]

Càrregues i detencions en el desallotjament de La RimaiaMés d’una dotzena de dotacions dels Mossos d’Esquadra han desallotjat avui a les 6 del matí i per sorpresa l’edifici ocupat a la Gran Via 550 de Barcelona, la Universitat Lliure La Rimaia. Des d’aquell moment i fins ara s’està concentrant gent al davant per donar suport davant la crida feta per part dels ocupants i els molts col·lectius que utilitzen l’espai.

Segons ha explicat a L’ACCENT una de les ocupants, a primera hora del matí la gent que es trobava dins l’edifici i la gent que ha pogut arribar ha intentat resistir, fet que ha provocat la primera de les càrregues policials. Prop de les 11 s’ha produït la segona, quan un grup de persones ha aconseguit entrar de nou a La Rimaia.

>> Han convocat una concentració a les 20.30h al Mercat de Sant Antoni per tal de mostrar el rebuig al desallotjament. Segons sembla, podria haver fins a 10 persones detingudes.

A més del fort desplegament policial el propietari de l’edifici ha enviat una vintena d’operaris per tal que destrossin algunes parets interiors. A mig matí, a les onze, quan els Mossos d’Esquadra ja havien desallotjat completament l’edifici i ja no han donat més temps per treure les seves pertinences als ocupants, la dotzena de furgones que hi havia aparcades davant el centre social de la Gran Via s’han desplaçat a carrers propers i a la Plaça Universitat.

Ha estat en aquest moment, quan només quedaven els operaris dintre l’edifici, que un grup de persones que es trobava fora ha decidit tornar a entrar. Ràpidament ha arribat la dotació dels Mossos d’Esquadra que es trobava a la cantonada, que ha agredit les persones que es trobaven a dins. En pocs minuts han tornat a aparèixer diverses furgones d’antiavalots, que han carregat contra tota la gent que es trobava davant.

La Universitat Lliure La Rimaia és un projecte popular i autogestionat on s’hi fan desenes d’activitats i allotja nombrosos col·lectius i entitats, a més d’una biblioteca. A més, s’ha convertit en un punt de trobada de tots els moviments socials de la ciutat de Barcelona. Mostra de l’arrelament al barri i el teixit associatiu és la presència del president de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Eixample Esquerra, que ha mostrat el seu rebuig al desallotjament del centre social i cultural.

Aquest és el segon desallotjament que pateix La Rimaia, després que el 2 de febrer els Mossos d’Esquadra els fessin fora del carrer Casanova.


[bar group="860×106"]