Castelló de la Plana s'organitza contra la repressió

Castelló de la Plana s'organitza contra la repressió

Una manifestació unitària per visualitzar-ne el rebuig i una caixa de resistència per facilitar-ne la resposta són algunes de les iniciatives contra la repressió.

castello2013El passat 18 de maig, l’Assemblea Ciutadana Contra la Repressió (ACCR) organitzà una manifestació pels carres de Castelló de la Plana per expressar el rebuig a la repressió que s’exerceix contra els moviments socials. Així, unes tres-centes cinquanta persones respongueren a la crida i es manifestaren sota el lema “La repressió no ens aturarà. No a la criminalització dels moviments socials”.

La manifestació transcorregué sense incidents i finalitzà amb la lectura del manifest de l’ACCR. La policia feu acte de presència, però no hi intervingué; tot i així, hi havia un dispositiu desmesurat per protegir la comissaria de Castelló de la Plana que aparegué rodejada amb una triple tanca de seguretat.

En el manifest, l’ACCR va denunciar que des del setembre del 2012, “la persecució ideològica que s’està produint envers els moviments socials de la Plana comptabilitza més d’un centenar d’identificacions -en molts casos amb sancions econòmiques-, cinc detencions, diversos judicis realitzats o pendents de realitzar i les corresponents penes-multa”.

Els membres del Casal Popular i de la colla La Cosa Nostra han sigut les principals víctimes de l’assetjament policial dels darrers mesos, però també han sigut freqüents les identificacions i els seguiments a persones políticament compromeses.

Al mateix temps, l’ACCR denuncia la “la tolerància amb les agressions feixistes”. De fet, la mateixa Associació Cultural Juvenil La Cosa Nostra va patir una agressió per part de neonazis. I, de moment, “cap dels agressors neonazis ha sigut detingut, ni tan sols identificat. En canvi, tres membres agredits de l’associació juvenil van ser detinguts els dies posteriors als fets, amb càrrecs per associació il·lícita, a conseqüència d’un muntatge policial”.

Per tot això, l’ACCR assenyala com a responsables directes de la recrudescència de la repressió policial el subdelegat del Govern a Castelló de la Plana, David Barelles, i també al Comissari de la Policia Nacional espanyola.

Així, la manifestació del dia 18 va servir per exigir que es retiraren tots els càrrecs contra els membres dels moviments socials, per demanar la dimissió dels responsables directes d’aquestes actuacions i el fi de les mateixes; l’obertura d’expedients disciplinaris als policies que abusant de la seua autoritat han tractat de manera denigrant les persones identificades i detingudes; i, com a mesura preventiva, la instal·lació a les comissaries de càmeres de vídeovigilància sota control judicial.

Caixa de Resistència

caixa

Com s’explica en un text publicat a www.caixaderesistencia.org “només la unitat, la solidaritat, la consciència de classe, el suport mutu […] poden garantir una autèntica i efectiva resistència a l’assalt capitalista que estem patint des del govern autonòmic, central i europeu” i, més encara, “la pràctica de la desobediència civil necessita de la disponibilitat de recursos -com aviat comprengueren les classes populars al segle XIX- econòmics, legals, però sobretot, la solidaritat i suport mutu entre tots i totes les anticapitalistes de Castelló”.

D’aquesta reflexió neix la Caixa de Resistència, una de les principals iniciatives que estan impulsant els moviments socials de la capital de la Plana per fer front a les repressió. La Caixa de Resistència aglutina diversos sectors dels moviments socials de la ciutat i vol esdevenir una eina per afrontar la repressió sense necessitat d’hipotecar la feina política dels moviments socials.

Durant els pocs mesos de vida, la Caixa de Resistència s’ha dedicat a recollir fons (ha organitzat concerts i dinars populars, entre altres iniciatives) però també està contactant amb advocats i ha editat material informatiu. De fet, els diners recollits no es dedicaran només a les despeses judicials sinó que han de servir també per a les campanyes antirepressives.

+ http://caixaderesistencia.org/