[bar group="860×106"]

Castelló de Rugat escalfa motors per a les Festaca

La localitat de la Vall d'Albaida ha esdevingut un referent en festes alternatives

Cada cop són més els pobles que opten per organitzar un oci alternatiu durant les festes majors. Al País Valencià, joves, entitats culturals i moviments socials de moltes localitats han fet proliferar un model de festa alternativa que, fins fa uns anys, hi era poc habitual. Des de les veteranes Festes Alternatives als Bous de Borriol, fins les nouvingudes Festes Populars i Alternatives de Castalla, les comarques del País Valencià s’han omplert d’aquest tipus d’oci, que es distancia del model caduc de moltes festes institucionals i que inclou la reivindicació i la lluita com a part de la festa.

Dins d’aquest panorama, les Festes Alternatives de Castelló de Rugat, les “Festaca”, estan plenament consolidades. Així, un any més, el Col·lectiu Greixers ha presentat la programació d’enguany, i ho ha fet mitjançant un vídeo promocianal que ha comptat amb la participació de diferents associacions que com ells organitzen festes alternatives: la “Fama” de Vilallonga, les “Faca” de Carcaixent o la “Figa” de Gandia. En el vídeo també participa el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno Botifarra. El vídeo, que podeu veure més avall, parodia les pel·lícules de l’oest per explicar els actes que es faran durant festes.

Les activitats de les Festaca 2016 són fruit dels nou anys d’activitat de Greixers i compten amb la participació d’entitats locals i a la vegada estan dirigides a tots els sectors de la població. Així doncs, la programació s’iniciarà el darrer cap de setmana del mes de juliol i s’allargarà fins el dijous 18 d’agost. El primer dels actes serà el divendres 29 de juliol amb els Monòlegs de Gent sense vergonya.

Durant els dies de Festaca es podrà assistir, entre altres, a un taller de danses, a una eixida nocturna a la Nevera del Benicadell, a un Trivial sobre Castelló de Rugat, a una xerrada informativa sobre el TTIP i un llarg etcètera. El plat fort serà el dijous 18 amb un sopar popular i el concert del grup d’Ontinyent La Trocamba Matanusca. La majoria de les activitats són gratuïtes.

Per últim, les Festaca han editat un llibret amb tota la programació i amb la seua particular visió de les festes alternatives amb una crítica satírica des del punt de vista del poble.


[bar group="860×106"]