[bar group="860×106"]

Centenars de persones es concentren davant el TSJC per defensar el català a l’escola

12 feb bcnCentenars de persones s’han concentrat aquest diumenge al migdia al passeig Lluís Companys de Barcelona, davant Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en protesta per les sentències judicials espanyoles contra el català a l’escola.

L’acte havia estat convocat per la Comissió Promotora Defensem l’Escola en català , plataforma que duu a terme una recollida de firmes per presentar una llei al Parlament autonòmic del Principat perquè “blindi el català com a una llengua vehicular a l’ensenyament”.


En l’acte han pres part la portaveu d’aquesta plataforma, Mercè Escarrà, que ha afirmat que el sistema d’immesió lingüística “és un model que fins i tot està reconegut per la UNESCO i volem que segueixi aquest model i no es canviï”, i  Núria Cadenes, que han fet una crida a mobilitzar-se en defensa del català. L’acte ha acabat amb les actuacions musicals de Roger Bages i el grup Laietans.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada al marge de la plataforma unitària Som Escola que aplega una gran quantitat d’entitats socials, polítiques i del món de l’ensenyament i havia protagonitzat les diferents mobilitzacions en defensa del català a l’escola.

 


[bar group="860×106"]