[bar group="860×106"]

Centenars de persones es manifesten contra el feixisme i la hispanitat a Barcelona

Unes 600 persones es van manifestar el dilluns a Barcelona per rebutjar la celebració del 12 d’octubre. La convocatòria de l’Esquerra Independentista del Barcelonès i la Plataforma Antifeixista de Barcelona volia protestar tant pels actes d’exaltació feixista que permeten les autoritats a la ciutat cada any a Montjuic malgrat l’ampli rebuig social, com pels actes de la festa ‘nacional’ espanyola, que celebren l’aniversari de la conquesta i genocidi americans.

Els manifestants antifeixistes van sortir a les 12h de la plaça Urquinaona, rere una pancarta amb el lema “Pobles units contra el feixisme i l’imperialisme. Hispanitat és genocidi”. Van recórrer el centre de la ciutat, fins a la Diagonal, per acabar als Jardinets de Gràcia, davant el monument que van construir les autroritats franquistes i encara avui es manté. Al llarg de la marxa, els assistents, que duien banderes estelades, banderes roges, negres o republicanes, van cridar consignes contra el feixisme, el racisme i l’espanyolisme, a més de denunciar que “els mossos protegeixen el feixisme” en referència als diversos actes d’ultradreta autoritzats els darrers temps. En concloure la marxa, van llegir un manifest que denunciava tant la impunitat dels feixistes com la negació del dret dels pobles de decidir, així com la celebració del genocidi espanyol dels pobles indígenes a Amèrica. Després de la lectura del manifest, els activistes han fet un minut de silenci en homenatge a “les víctimes del feixisme i les de la massacre genocida que ja dura cinc-cents anys”.

Durant aquest 12 d’octubre hi ha hagut també altres mobilitzacions, com la que a la tarda va aplegar prop de 400 persones també a Barcelona, aquest cop convocades per diferents entitats d’immigrants llatinoamericans, contra “la celebració de 517 anys de genocidi”, o la jornada organitzada per les organitzacions de l”esquerra independentista a Palma: Gent Activa de Palma, Maulets, Endavant i el SEPC, amb diferents activitats en denúncia del dia de la hispanitat.


[bar group="860×106"]