[bar group="860×106"]

Centenars de persones es manifesten contra el feixisme i la hispanitat

12 octubre a BarcelonaConvocades per l’Esquerra Independentista, l’Assemblea Bolivariana de Catalunya i diverses entitats antifeixistes i de suport a moviments indígenes i populars llationamericans, centenars de persones es van manifestar el dimarts 12 d’octubre a Barcelona per denunciar la festa de la hispanitat i el feixisme, així com l’autorització que reben partits ultres i feixistes per a celebrar actes aquest dia a Barcelona.

Els manifestants començaren la marxa a quarts de sis de la tarda a la Plaça de Catalunya i recorregueren el centre de la ciutat per acabar l’acte a la rambla del Raval, on llegiren el manifest que denunciava la celebració d’un genocidi i d’un “sistemai colonial, que avui s’expressa en les polítiques neoliberals” i l’espoli de les multinacionals, al mateix temps que es denunciava la complicitat de les institucions amb el feixisme i el racisme, i la imposició espanyola i la negació dels drets nacionals dels pobles com el dret a l’autodetermianció dels Països Catalans.

Al matí, grups feixistes i racistes havien organitzat dos actes a la ciutat, autoritzats per l’Ajuntament i la delegació del govern i protegits per importants desplegaments dels mossos d’esquadra. Per un costat, centenars de feixistes nostàlgics es concentraven a Montjuic, entre reivindicacions de al memòria de Franco i José Antonio i clams per la unidad d’Espanya i contra els catalans. Per altra banda, convocats per un grupuscle nazi, un escàs centenar d’ultres feien proclames racistes i també anticatalanes al centre de la ciutat, enarborant grans insígnies nazis i banderes espanyoles.

A Madrid, l’estat espanyol celebrava la seva festa ‘nacional’ amb una gran desfilada militar, dels presidents autonòmics catalans, destacà la presència de José Montilla, mentre que no hi assistiren ni Francesc Antich ni Francesc Camps.


[bar group="860×106"]