Centenars de persones es neguen a pagar al Metro de Barcelona en una acció contra l'augment de preus

Centenars de persones es neguen a pagar al Metro de Barcelona en una acció contra l'augment de preus

nopaguem9gener

Aquest dimecres dia 9 de gener, una cinquantena d’activistes de la plataforma #NoPaguem han duit a terme una acció reivindicaticva de desobediència a Barcelona en la seva campanya per un transport públic a preus assequibles. Centenars de persones s’han afegit a la protesta entrant al Metro sense pagar.

L’accó es va fer a l’estació de plaça Catalunya a les set de la tarda, quan els activistes han començat l’hora de ‘portes obertes’ com a mesura de protesta. Molts dels usuaris es van sumar a l’acció de no pagar i van manifestr el seu suport tot aplaudint l’acció. Els activistes han cridat lemes com “No devem, no paguem”; “Transport públic a preus populars”; “No és crisi, se’n diu capitalisme”; i també consignes per la readmissió del treballador de TMB acomiadat Andreu de Cabo, que era present a l’acció, que volia així lligar la defensa dels drets dels usuaris del transport amb les reivindicacions de la plantilla de TMB.

La plataforma “No paguem” demana al retirada dels augments i uns preus assequibles per al transport públic, a més de la gratuïtat per a aturats i tarifas especials més reduïdes per a estudiants, jubilats o nens.

El dijous dia 10, diferents Plataformes d’Afectats per la Hipoteca es varen sumar a la campanya #NoPaguem després de les protestes contra la Caixa Catalunya per l’incompliment dels compromisos de dació en pagament assolits fa uns mesos. La Plataforma #NoPaguem ja ha convocat una nova acció el dimecres 16 de gener a les vuit del vespre a l’estació de Metro de Diagonal / Pg de Gràcia.