[bar group="860×106"]

Cesk Freixas conclou les Festes Alternatives de Castelló de Rugat

El sopar popular és l’acte més important de les Festes Alternatives de Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida) i el que com cada any tanca les festes que començaren ja el passat 25 de juliol i que s’han allargat fins a ben entrat el mes d’agost. El sopar de baix braç va reunir a més de 200 persones en una plaça del 9 d’Octubre amenitzada per a l’ocasió tant amb el mural dels 20 anys de les vacances d’Ovidi Montllor que el Col·lectiu Greixers ha pintat dins dels actes de les Festaca com també per una gran pancarta d’Escola Valenciana del cantautor que va presidir tot el sopar i actuació. El cantautor, que ja va actuar a Castelló de Rugat l’any 2007, es va mostrar molt content per tornar una vegada més a la Vall d’Albaida amb un repàs a la seua discografia en aquesta huitena edició del sopar popular.

Les Festaca 2015 han contat amb un ampli ventall d’activitats que han anat des de un taller de Swing, cinema a l’aire lliure, campionats de truc i petanca, conta contes, una excursió nocturna, taller de danses, correbars, sopars o un concurs de jocs de cartes, han estat les més participatives de les que s’han organitzat des del 2008 ja que segons Greixers el nombre de participants ha anat creixent en algunes activitats i estabilitzant-se a altres, sempre tenint en compte que allò que s’intenta és buscar l’originalitat i novetat a l’hora de proposar noves idees. Malauradament no es va poder portar a terme la xarrada sobre la implantació de l’ensenyament en valencià a la Transició per problemes aliens a l’organització i ha quedat posposada per a la tardor.

Segons destaquen Greixers el fet que haja participat més gent es deu a la consolidació del projecte de festa autogestionada com també al canvi de govern que ha facilitat la participació col·laborant en alguns dels actes de les festes alternatives però sobretot no posant entrebancs a l’organització com havia passat des del naixement de les fetes.


[bar group="860×106"]