[bar group="860×106"]

Cinc conseqüències de la sentència d’absolució de Camps

camps_dimissioDesprés de setmanes de vista judicial Camps ha estat absolt del delicte de prevaricació per 5 vots a favor i 4 en contra. Des de L’ACCENT hem elaborat un petit resum de les cinc conseqüències que aquesta sentència pot comportar a nivell polític i social al País Valencià.

1. Sentència polititzada
La votació final en la sentència sobre Camps, amb 5 vots a favor de la seva no culpabilitat, i 4 en contra, fan pressuposar que els factors ideològics han tingut un pes determinant en la sentència. Per tant, això serà un nou argument per als detractors de Camps i aprofundirà en el descrèdit del sistema judicial espanyol.

2. El futur de Camps
Un Camps apartat del partit i del govern, que va ser forçat a dimitir, ara és absolt, i això l’habilita per a retornar a l’escena política. Com recompensarà Rajoy a un dimitit que no s’ha cansat de dir que s’havia sacrificat perquè el candidat popular pogués arribar a la presidència del govern espanyol? En quina situació queden els actuals dirigents del PP valencià, després de la “depuració” dels més estrets col·laboradors de Camps dels càrrecs de la Generalitat?

3. Oxigen per a Ricardo Costa

La no culpabilitat de Ricardo Costa li permetrà afrontar el judici sobre finançament il·legal del PP sense antecedents penals, el que en cas de condemna lleu podria eximir-lo d’ingressar a presó.

4. El retrat d’un temps
La difusió de les gravacions ha servit per a mostrar la baixesa moral d’una elit dirigent que, més enllà d’uns milers d’euros en vestits, han atiat un model que ha dut el govern valencià a la pràctica fallida. L’exhibició d’aquesta realitat descarnada plena d’arguments als sectors socials que combaten l’actual model social.

5. Els límits de la batalla ètica
El resultat final del judici ha deixat a l’intempèrie l’estratègia de la batalla ètica. La sentència suposa un fre a l’intent de descavalcar el PP del poder exclusivament per la via judicial. No hi ha sentència condemnatòria que “faci obrir els ulls a les masses cegues que havien votat el PP”. L’administració judicial es deu a altres fonts que no són la ètica. Les properes mobilitzacions contra les polítiques antisocials del govern Fabra representaran una oportunitat per a construir espais d’oposició real.


[bar group="860×106"]