[bar group="860×106"]

CiU contra l’Onze de Setembre a Girona

CiU de Girona intenta dificultar la presència de l’esquerra independentista gironina al carrer, després que aquesta demostrés la seva força a les passades eleccions municipals. Des de fa més de dues dècades la Diada a Girona la protagonitzava l’esquerra independentista, amb una manifestació precedida d’un dinar popular i d’una actuació musical a la cèntrica Plaça Catalunya.


La importància de la mobilització, que cada any aplegava més d’un miler de persones, quedà demostrada l’any passat, quan en plena ressaca per la sentència del Tribunal Constitucional, totes les formacions parlamentàries catalanistes i la societat civil oficial contraprogramaren la manifestació independentista amb una manifestació en defensa de l’estatut de 2006. El resultat, però, fou ben diferent de l’esperat, ja que mentre la manifestació autonomista, amb tota la maquinària propagandística al seu favor, aplegà només unes dues-centes persones, la tradicional manifestació de l’esquerra independentista aplegà prop de quatre mil persones.

Des de la CUP de Girona s’apunta a aquest fet per denunciar que la decisió de l’alcalde de prohibir el dinar i el concert a Plaça Catalunya i desplaçar-lo cap a un indret més apartat respon a una voluntat d’aturar l’hegemonia independentista en la celebració de la Diada. La CUP denuncia la paradoxa que l’alcalde Carles Puigdemont, a qui agrada identificar-se amb postulats independentistes, actuï contra una mobilització independentista d’una manera com no s’havia atrevit a fer-ho el PSOE en els trenta-dos anys anteriors de govern municipal.

>> ICV es nega a retirar el retrat del rei de Sant Cebrià de Vallalta


[bar group="860×106"]