CiU regala l’alcaldia de Badalona a l’ultra Xavier Garcia Albiol

pamflet racista del PPA Badalona guanyava, el passat 22 de març, les eleccions el PP amb un 33 per cent dels vots i 11 regidors, el PSC perdia l’ajuntament, en quedar-se amb un 27 per cent i 9 regidors i CiU com a tercera força amb un 12 per cent i 4 regidors, en últim lloc quedava IC amb gairebé un 9 per cent i 3 regidors, fora quedava ERC amb tan sols un 3 per cent.

L’alcaldable del PP, el senyor Albiol, té un llarg historial ultra, el 2006 sent ell secretari executiu del PPC a Martorell va agredir a un jove que participava en una cassolada en contra de la guerra d’Iraq durant la visita que van fer Acebes i Piqué al Centre Cultural de la vila.

Ja sent alcaldable de Badalona, Albiol, ha mostrat les seves maneres racistes i xenòfobes, amb declaracions en contra la immigració romanesa a la ciutat, en aquests moments està sent investigat per l’Audiència de Barcelona, per repartir propaganda xenòfoba. Amb un discurs racista i populista ha vençut en unes eleccions municipals on gairebé la meitat del cens electoral no va anar a votar.

Albiol agredint un jove a MartorellCiU tenia la clau del govern i podia impedir que l’ultradretà governés a la tercera ciutat del Principat, però amb l’excusa de “qui ha de governar és qui ha guanyat les eleccions”, dóna la clau de la ciutat a un govern clarament racista i ultradretà. Badalona, d’aquesta manera es convertirà en un laboratori per al PP a l’hora d’aplicar polítiques clarament de tall xenòfob i populista. CiU espera a canvi, que el PPC voti a favor dels pressupostos de la Generalitat, tancant un pacte a nivell principatí entre els partits majoritaris de dretes. El mateix pacte que han fet a Reus, Calafell, Gandesa o Salou, on ja han pactat o ho estan a punt de fer aquestes dues formacions.

La dreta “catalana” de CiU ja no recorda la xarlotada mediàtica que va fer Artur Mas el 2006 davant de les càmeres on firmà davant d’un notari que la seva formació no pactaria amb el PPC, o les picades d’ull al món independentista durant les consultes d’aquest últim any. CiU torna a demostrar què és un gat vell en la política institucional i que en sap molt a l’hora de jugar a “la puta i la Ramoneta”, és a dir fent declaracions en clau independentista, deixant entreveure que els màxims dirigents estan a favor d’un Principat lliure però quan toca fer política, un cop més, els regionalistes convergents mostren la seva veritable cara, pactant amb la dreta espanyola més intransigent i ultra. Deixant de banda la seva retòrica pseudocatalanista, les seves intencions són molt clares, governar al major numero d’ajuntaments, consells comarcals… peti qui peti, pactant amb qui faci falta, talment com si canviessin cromos, PP i CiU intercanvien alcaldies, regidories, favors i grataments mutus d’esquenes. La dreta és dóna la mà (altra volta).