[bar group="860×106"]

Ciutadans importa l’estratègia basca contra l’independentisme

Crema d'un retrat del rei a Girona ara fa dos anys

Una altra vegada, l’espanyolisme tornarà a posar el peu dintre dels actes organitzats per a l’11 de setembre, amb l’objectiu de criminalitzar l’esquerra independentista. Aquest any, el discurs difamatori vindrà, sobretot, de la mà del partit espanyolista Ciutadans (C’s), que aprofitarà l’estratègia que ja està duent a terme en les darreres setmanes, amb l’objectiu de difondre els seus ideals contraris al nacionalisme català i a l’independentisme.

De moment, Ciutadans ja ha exigit al Departament d’Interior de la Generalitat que es prohibeixin i es vigilin totes aquelles manifestacions que es tenen previstes per l’11 de setembre, especialment, al passeig del Born de Barcelona, i ha remarcat que es controlin especialment aquelles que estan organitzades per associacions independentistes. Ciutadans, a més, ha explicat que si no s’actua davant d’això, Catalunya vulnerarà la llei i farà apologia al terrorisme, ja que tots aquests actes de l’11 de setembre són “actes d’homenatge a terroristes i assassins, que organitzen les entitats independentistes sorgides de Terra Lliure”.

En aquest sentit, el partit espanyolista també ha afegit que són intolerables altres actes com el de Cesk Freixas a Figueres o el del referèndum per la independència a Arenys de Munt. Per això, Ciutadans legitima el seu discurs dient que aquest tipus d’actes són “perillosos per a la gent pacífica i amb idees contràries al projecte nacionalista”, perquè hi ha persones que busquen episodis de violència extrema, i que desenvolupen, entre elles, diverses tàctiques de guerrilla urbana. En paraules de Ciutadans: “A les manifestacions es llancen tot un seguit de missatges propis dels moviments feixistes totalitaris del segle XX, i la violència que hi ha amenaça la llibertat dels ciutadans”.

Per fer-se ressò, Ciutadans ha decidit que també serà present durant la diada de l’11 de setembre, amb la finalitat d’evidenciar la realitat històrica que, segons ells, està manipulada pel discurs nacionalista català. A més a més, han afirmat que el paper que adoptaran és molt necessari perquè cada any es poden veure “les mateixes manipulacions històriques de sempre, les mateixes proclames soberanistes i el mateix victimisme d’aquells que, paradoxalment, són els ‘privilegiats pel règim’ nacionalista”.

L’objectiu serà -segons diuen- mostrar la “Catalunya de veritat” que “els nacionalistes catalans volen amagar”, així com fer prou pressió al govern perquè s’adopti una política de tolerància zero, com passa amb l’actual govern basc.


[bar group="860×106"]