[bar group="860×106"]

Clam a Vic contra el racisme

vic 1Més de 2000 persones s’han manifestat aquest dissabte a Vic contra el racisme. La marxa, convocada per una inciativa popular vigatana, ha comptat amb el suport de més d’un centenar d’entitats, com associacions de veïns de la capital d’Osona, la CUP, Òmnium Osona, SOS Racisme, Unitat contra el Racisme i el Feixisme, la CAL, la CGT, la COS, la UGT, USTEC, la Intersindical-CSC, assemblees del 15M, Associacions culturals, colles de cultura popular, i organitzacions  de l’esquerra independentista com Endavant (OSAN), Maulets, el SEPC, o CAJEI entre molts altres.

Els manifestants han cridat consignes com “Convivència sí, racisme no!”, “Tots som vigatans”, “Tots som catalans”, o “Fora racistes de l’Ajuntament”. També han denunciat tant la presència racista a la ciutat, on el grup ultradretà de Josep Anglada té presència al consistori i protagonitza sovint agressions de caire racista amb total impunitat, com la complicitat de l’alcalde, Vila d’abadal (CiU), que sovint ha mostrat la seva proximitat amb les pollítiques defensades per la PxC i ha criticat durament els qui planten cara al racisme a la ciutat.

La CUP, en aquest sentit ha denunciat la “convivència dels partits de l’establishment amb els grups ultradretans, connivència que es demostra en el fet que els han ajudat a normalitzar el seu discurs i la seva presència allà on tenen representació, arribant a adoptar els seus discursos i les seves propostes”. Com a exemples, ha apuntat als constants pactes de CIU i ERC amb Anglada a Vic, i el cas de Badalona, on el PP rep “l’ajuda inestimable de CIU” per aplicar mesures racistes semblants.

La marxa, on es veien banderes catalanes, estelades, roges o amazigues, ha transcorregut pels carrers de Vic per acabar altre cop a la plaça major, on s’ha llegit el manifest, i s’ha acabat amb proclames contra el racisme, crits de “no passaran” i “visca la terra”.

vic 1

vic 1

vic 1

vic 1

vic 1

vic 1

vic 1

(Fotos: , , , )

vic 1

vic 1

vic 1

vic 1

(Fotos: Oriol Clavera per a l’Accent)


[bar group="860×106"]