[bar group="860×106"]

Clam als carrers en defensa del català a l’escola i contra la llei LOMQE

santjaume3Desenes de milers de persones es van manifestar el dilluns 10 de desembre a desenes de localitats catalanes contra l’avantprojecte de llei orgànica de “Millora de la Qualitat de l’Ensenyament” anunciada pel ministre d’Educació espanyol José Ignacio Wert, una llei que preveu la marginació del català a l’escola, la imposició de continguts ideològics reaccionaris, religiosos i nacionalistes espanyols, i l’aprofundiment de la privatització de l’educació.

A Barcelona, més de 10.000 persones ompliren de gom a gom la plaça Sant Jaume. a més de la defensa el català, nombroses pancartes denunciaven els atacs a l’escola pública. A Lleida un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, es concentraren davant la subdelegació del govern espanyol a Lleida. a Tarragona foren més de mil els concentrats. També ho feren centenars de persones en localitats com les Borges Blanques, Mollerussa, Tàrrega, Bellpuig o Balaguer. A Manresa més de 600 persones es congregaren a la plaça de l’ajuntament, 500 ho feren a Olot. Més de 400 a Tortosa, i també hi hagué protestes a Amposta, Ulldecona i Flix.  A Girona més de mil persones a la plaça del Vi. També hi hagué concentracions a Arenys de Mar, Figueres, Igualada, la Seu d’Urgell, Berga, Salt,  Mataró, Palamós, Ripoll, Sabadell, Masquefa, Terrassa, Torelló, Vic, Vilafranca del Penedès, Gironella, Santa Coloma de Gramenet, Arbeca, Palamós, Santa coloma de Farners, Canet, Calella o Manlleu, entre moltes altres. Les protestes arribaren també a  València, on aficionats del llevant desplegaren pancartes a favor del valencià.

Per als propers dies hi ha convocades protestes a Gandia, el dimecres 12, i manifestacions a Barcelona i a València el dia 13 de desembre.  A Castelló serà el dia 15 coincidint amb el 80è aniversari de les normes de Castelló.

Galeria d’imatges:


[bar group="860×106"]