[bar group="860×106"]

Clam antifeixista solidari pels carrers de Sant Andreu

Vora 200 persones criden per la llibertat del Sergi, condemnat a 3 anys de presó per combatre el feixisme

Aquest dijous 2 de juliol, la plaça Orfila ha estat escenari d’una mobilització solidària per evitar l’entrada a presó d’en Sergi per la seva militància antifeixista. Des de 2/4 de 8 del vespre s’han anat aplegant cada cop més persones convocades per la plataforma de suport al jove andreuenc.

Després del recurs interposat pels feixistes i la decisió del Tribunal Suprem, inapel·lable, en Sergi ha estat condemnat a 3 anys de presó, fet que li suposa l’entrada immediata malgrat no tenir antecedents. Ara mateix, estan pendents que la decisió retorni a l’Audiència Provincial, on ‘havia estat jutjat l’octubre del 2014: cal recordar que el primer dia d’aquell judici els feixistes van agredir les antifeixistes davant la mirada impassible dels Mossos d’Esquadra, que encara van reprimir més les antifeixistes.

És en aquest context d’espera que ha tingut lloc la mobilització, mentre no arriba l’executòria, que li donaria un plaç de 15 dies per entrar a presó. La manifestació, però, no ha estat l’única acció del grup de suport. Han presentat també una petició d’indult -ell mai va negar ser present a la manifestació antifeixista-, així com un recurs de suspensió de l’entrada a presó -quan arribi efectivament- mentre no es resolgui la petició d’indult.

En Sergi, però, no confia en una resolució favorable de l’indult, i assumeix l’entrada a presó. “Si la presó tingués la funció de rehabilitar, com diuen, no m’hi ingressarien, perquè tinc feina, parella, arrelament, etc”, explica en Sergi. Té clar que es tracta d’un càstig i repressió polítiques. Tanmateix, ell està molt bé d’ànims “per l’ampli suport” que està rebent. “Estic amb una força increïble i tinc més ganes que mai de lluitar”, ha afirmat mentre caminava, cridant, enmig de la manifestació on vora 200 persones li feien costat, recorrent els carrers de Sant Andreu.

“Com deien dels Kortatu, ‘encara que estigui tot perdut, sempre queda molestar'”, ha afegit somrient. D’entre les manifestants, hi havia membres de nombrosos col·lectius i organitzacions de Sant Andreu -Arran, CUP, Desperdicis, Endavant, Grup Elissa, PTAC, entre altres-, així com el regidor de la CUP-Capgirem Barcelona Josep Garganté. No debades, la regidora Ma. José Lecha ja havia pres part de la roda de premsa realitzada el dilluns 29, tot convocant a aquesta mobilització.


[bar group="860×106"]